Hava Durumu

Ermenistan sınırında örtü yangını

Kars'ta Ermenistan sınırında çıkan örtü yangını korkulu anlar yaşattı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, köylüler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2025 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2025 21:31
Kaynak: İHA
Ermenistan sınırında örtü yangını

Türkiye'nin Ermenistan sınırında iddiaya göre Ermenilerin havai fişek atması sonucu bölgede bulunan kuru ot ve çalılıklar alev alarak yanmaya başladı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen örtü yangını, Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Süngüdere köyüne kadar ulaştı. Yangını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen Akyaka Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahaleye başlarken, Ermeniler kendi bölgesinde, Süngüdere köylüleri de kendi köyleri sınırlarında traktörleri ile söndürme çalışmalarına destek verdi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.