Hava Durumu

Genel Kurul'da bütçe maratonu başlıyor: 12 gün sürecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütçe maratonunda, Genel Kurul aşaması başlıyor. Bütçenin tümü üzerinde yapılacak görüşmelerde, siyasi partiler adına konuşmalar olacak. Hükümet adına da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kürsüde olacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2024 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2024 08:37
Kaynak: NTV
Genel Kurul'da bütçe maratonu başlıyor: 12 gün sürecek!

Meclis Genel Kurulu'nda 12 gün sürecek bütçe görüşmeleri başlıyor. Görüşmelerin ilk gününde Genel Kurul'a, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık edecek.

Bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde, hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kürsüde olacak.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Grup Başkanı Abdullah Güler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Filiz Kılıç,

DEM Parti'den Eş Genel Başkanlar Tülay Hatımoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan konuşacak.

Görüşmeler dolayısıyla Meclis'e ziyaretçi alınmayacak, siyasi partilerin grup toplantıları da yapılmayacak.

Genel Kurul'un bütçe mesaisi, 20 Aralık Cuma günü sona erecek.

KOMİSYONLARIN TOPLANTILARI DA VAR

Meclis'te yeni haftada komisyonların da önemli toplantıları var. 

Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonunda, Sağlık ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının yetkilileri sunum yapacak.

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının yetkilileri ise "Dijital platformlarda çocuk istismarı" konusunda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonunu bilgilendirecek.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.