Hava Durumu

Hamas’tan net mesaj: İsrail savaş bitmeden rehineleri alamaz

Hamas heyeti, İsrail ile ateşkes müzakereleri kapsamında Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından kararını açıkladı. Hamas, İsrail'in teklifinin yalnızca rehineleri geri alma amacı taşıdığını belirterek, savaş bitmeden ve İsrail Gazze'den çekilmeden tüm rehinelerin serbest bırakılmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2025 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2025 22:54
Kaynak: AA
Hamas’tan net mesaj: İsrail savaş bitmeden rehineleri alamaz

İsrail ile ateşkes müzakerelerini yürütmek üzere Kahire’de bulunan Hamas heyeti, Mısırlı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından tekliflere ilişkin tutumunu netleştirdi. Hamas, İsrail’in sunduğu son teklifin kalıcı bir ateşkes ve Gazze’den çekilme taahhüdü içermediğini, bu nedenle rehinelerin tamamının serbest bırakılmasının söz konusu olamayacağını duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "İsrail’in teklifi yalnızca rehineleri almak amacı taşıyor. Bu teklif, düşmanlığı sona erdirmiyor" ifadelerine yer verildi. Örgüt, savaşın sona ermesi ve İsrail’in Gazze'den tamamen çekilmesi halinde elindeki tüm rehineleri bırakabileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.