Hava Durumu

Karadeniz'de kuvvetli fırtına: Sakarya'da kargo gemisi karaya oturdu

Sakarya'da bir kargo gemisi fırtına nedeniyle sürüklenip karaya oturdu. Gemideki mürettebat ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2026 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2026 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
Karadeniz'de kuvvetli fırtına: Sakarya'da kargo gemisi karaya oturdu

Kamerun bandıralı "NINOVA" isimli 80 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, hava muhalefeti nedeniyle Karadeniz'de sürüklendi.

Gemi, daha sonra Karasu açıklarında karaya oturdu.

HALAT ATAR ROKETLER İLE KURTARMA ÇALIŞMASI

İhbar üzerine bölgeye, kıyı emniyeti, sahil güvenlik, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GEMİDEKİ SEKİZ MÜRETTEBAT KURTARILDI

Gemideki sekiz kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışma başlatıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle denizden ve havadan gerçekleştirilemeyen kurtarma çalışması, "halat atar roketler" ile yapıldı. Gemiye ulaştırılan halata bağlı sepete binen personel, teker teker kıyıya getirildi.

Sağlık durumları iyi olduğu belirtilen personel, ambulansa alındı. Bu arada, su almaya başlayan geminin hafif yana eğildiği görüldü.

Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Demirel, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, Karasu Liman Başkanı Halil Yasin Uzuner de bölgeye gelerek incelemede bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.