Hava Durumu

Kılıçdaroğlu 6'lı masanın hedefini açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteye verdiği röportajda 6'lı masanın temel hedeflerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, KPSS'deki usulsüzlüğe de değindi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu 6'lı masanın hedefini açıkladı

KPSS'deki usulsüzlük iddiaları iktidarla muhalefeti bir kez daha karşı karşıya getirmişti. İddialara ilişki soruşturma devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamuoyunun tepkisinin olayı kapatılamaz noktaya getirdiğini belirtti. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayın üzerini kapatamadığı içi DDK'yı harekete geçirdiğini öne sürdü.

Tartışma devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyu Sözcü Gazetesinden Ruhat Mengi'ye değerlendirdi. 

KPSS SINAVINDA USÜLSÜZLÜK İDDİASI

Kılıçdaroğlu "Çürüyen bir devlet yapısı var, bunun için de liyakatsiz insanlar bir yerlere getiriliyorlar, onlar da getirildikleri yerlerde büyük hatalar yapıyorlar. Erdoğan bunu kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirmek zorunda kaldı. Madem DDK şu anda denetliyor, o zaman neden ortada bir FETÖ şüphesi dolaştırılıyor ya da böyle bir şüphe yaratılmaya çalışılıyor?" ifadelerini kullandı.

6'LI MASANIN TEMEL HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Büyüyen bir Türkiye, güçlü olan bir Türkiye, herkesin iş, aş sahibi olduğu bir Türkiye, hiç kimsenin kimliğinin, inancının, yaşam tarzının siyasette tartışılmadığı bir Türkiye, kucaklaşan ve büyümeye kilitlenen bir Türkiye, bunu istiyorum ben. Temel hedef siyasetin şeffaflaşmasıdır, Parlamentonun halkın beklentilerine göre görev yapmasıdır. 6'lı masanın, Millet İttifakı'nın temel hedefi de zaten bu"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.