Hava Durumu

KPSS sınav giriş belgesi ve sınav yerleri nasıl öğrenilir?

6 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu ile 2020-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Oturumu için çok kısa bir süre kaldı. Adayların KPSS sınav giriş yerlerini öğrenebileceği sınav giriş belgeleri geçtiğimiz günlerde yayınlandı. İlgili belgenin sınava giderken kesinlikle adayların yanında olması gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2020 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2020 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
KPSS sınav giriş belgesi ve sınav yerleri nasıl öğrenilir?

KPSS Lisans sınavı giriş yerleri yayınlandı ve Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C kimlik no ve şifre ile giriş yapılarak öğrenilebiliyor. Sınav giriş belgesi kadar sınav saati de önem taşıyor. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre Genel Kültür Oturumu için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak, Lisans Eğitim Bilimleri Oturumu için ise adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2020-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu ile 2020-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Oturumuna katılacak adaylar sınav giriş yerlerini ve belgelerini aşağıdaki link üzerinden edinebilirler.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN ÖNEMLİ UYARI

ÖSYM'nin açıklamasına göre; Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.