Hava Durumu

Meteoroloji uyarmıştı!

Muğla’nın iç kesimlerine öğleden sonra başlayan sağanak yağmur sonrası bunaltıcı sıcaklar yerini serin bir havaya bıraktı. Menteşe ilçesinde etkili olan fırtına ve aşırı yağış hayatı olumsuz etkilerken, fırtına sebebiyle caddelerdeki çöp kovaları uçtu, sokaklar göle döndü. Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Denizli dahil 9 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji uyarmıştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunurken, ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da sağanak yağış ve fırtına etkili oldu., Menteşe ilçesinde öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış şiddetli rüzgar ile birleşince hayatı olumsuz etkiledi. Menteşe ilçesinde yağışın yoğun olması ile birlikte sokaklar adeta göle döndü, fırtına sebebiyle yol kenarlarında bulunan çöp kovaları uçtu.

Yaşanan anlar amatör cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde sokaklar aralarında biriken yağmur suları ve rüzgar ile birlikte uçuşan çöp kovaları yer aldı. Sağanak yağışa sokakta yakalanan vatandaşlar ise işyerlerine sığındı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre Muğla’nın iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

9 KENT İÇİN ALARM

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre kuvvetli yağışlar geliyor. Bugün için Denizli’nin de aralarında yer aldığı 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

DENİZLİ’YE KUVVETLİ YAĞIŞ

AFAD yaptığı açıklamada şu uyarılarda bulundu: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Ankara il genelinde, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel Kuvvetli Yağış bekleniyor" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.