Hava Durumu

'Milletin Sesi' mitinginde Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından düzenlediği Milletin Sesi mitingi İstanbul Maltepe'de başladı. Kemal Kılıçdaroğlu sahneye eşiyle çıktı ve halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, sığınmacılarla ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2022 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Milletin Sesi' mitinginde Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Yargıtay tarafından onanan cezasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Bursa’dan İstanbul’a alınan Milletin Sesi mitingini bugün Maltepe’de gerçekleştirildi.

Sahneye İstanbul milletvekilleri, CHP'li belediye başkanları ve Canan Kaftancıoğlu davet edildi. CHP'li kurmaylar kalabalığı selamladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"5 yıl önce ilk adımımızı attığımız bu yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. CHP olarak gençlerden fikri hür, vicdani hür bir nesil bekliyoruz. Nerede bir hata görürseniz, nerede bir yanlış görürseniz bizi eleştireceksiniz. Bu pencereyi açıyorum size.

Saray rejimlerinde gençlere uyuşturucu var, bahis var, kumar var. Ülkemiz ekonomik bir buhran içerisinde. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Enflasyon yüzde 150'lere dayanmış, onlar emeklilerin bayram ikramiyesine tek kuruş zammı çok görüyorlar.

TÜRKİYE DEĞİŞİME HAZIR

Yalanlardan hepimiz bıktık. Anlaşmalarda gizli maddeler var. Bunların tamamı yalan. Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Her şeyden önemlisi değişime gençler hazır, kadınlar hazır. Hemen çalışmaya başlamak zorundayız. Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların kafalarına inmek zorundayız. Yetkiyi elimize aldığımız an hepsinin defterini dürmek zorundayız.

'BU DÜZENİ BOZACAĞIZ'

Biz bu düzeni bozacağız. Çetelere, mafyalara seslerini çıkarmayanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Hizmetlerini engellemek istiyorlar. Belediye başkanlarımız baskıları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyorlar ve sürdürecekler. Bu düzen haramilerin düzeni. Bir hafta süreyle karanlıkta kaldım, ben neoliberalizme karşıyım. Bırakın halkı sömüren sömürsün söylemine karşıyım. İnsanların geçim kaynaklarını korumak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum.

Vatandaştan toplanan verginin hesabını vatandaşa verilmesine inanıyorum. Açıkça söylüyorum, mafyalara, baronlara, SADAT'a olur da gazetecilerin tırnağına zarar gelirse kendinizi unutun. Suçla mücadeleye inanıyorum.

SIĞINMACI KONUSU

Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Yol geçen hanına dönen sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. Ülkemiz artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle artık gitmek zorundalar, gidecekler. Kardeşçe göndereceğiz. Kimse unutmasın, ırkçı değiliz.

'SURİYE VE ORTA DOĞU'YA BARIŞ GETİRECEĞİZ'

Suriye'ye, Orta Doğu'ya barış getireceğiz. Sığınmacıların can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bizim ilkemiz yurtta barış, dünyada barış ilkesidir. Ülke elden gidiyor, birlikte mücadele etmek zorundayız.

'BUGÜNE KADAR DEĞİNMEDİĞİM İKİ KONUYA DEĞİNECEĞİM'

Bugüne kadar değinmediğim iki konuya değineceğim. Bir, bazıları hala bir partinin ve liderinin halkını dinlemesini zayıflık gibi algılıyor. Biz birlikte oluyoruz ve birlikte iktidar oluyoruz. İktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Dinlemeyi, anlamayı, dertli olanın derdine koşmaya devam edeceğim. Onlar saraylarda otururken millet aç. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu bir demokrasi arayışıdır. Vicdanımızı dinlemek zorundayız. En önemlisi ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız.

İkinci konuya geleyim. Geçmişte hatalar oldu. Biz mükemmel parti iddiasında da değiliz. Biz hatalardan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz. Biz kendimizi düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. Siz de Allah da şahidimdir ki kendimizi geliştirmek ve düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. İşte biz bu ortamdayız. Mükemmel bir göreve talibiz.

Bu söylediklerimize inanıyorsanız bize katılın. Herkes için adalet istiyorsanız bize katılın. Eğitim ve sağlık için daha fazla bütçe ayrılsın istiyorsanız, çocuklarınızı ülkede tutmak istiyorsanız bize katılın. 128 milyar doların kimlere satıldığını öğrenmek istiyorsanız bize katılın. İsraf haramdır, yolsuzluk haramdır diyorsanız bize katılın. Asgari ücretli açlık sınırına mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.