Hava Durumu

NATO mutabakat metnine ilişkin Bakan Bozdağ'dan ilk yorum

Madrid'de 4'lü zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiya liderlerinin görüşmesi sona erdi. Liderler görüşmesi sonrası ortak mutabakat metni imzalandı. Bakan Bozdağ metne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NATO mutabakat metnine ilişkin Bakan Bozdağ'dan ilk yorum

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in 4'lü görüşmesi sona erdi. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'DAN TAAHHÜT

NATO Zirvesi kapsamındaki dörtlü görüşmede İsveç ve Finlandiya, PKK ile mücadelede Türkiye’yle tam iş birliği içinde olma, PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama taahhüdünde bulundu.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada "Türkiye'nin bu noktadaki samimi, haklı sesini ve geri adımı atmayacağını değerlendirdikleri için böyle bir mutabakat metni hazırlandı ve kamuoyuyla paylaşıldı." dedi.

Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

Finlandiya'da 6 PKK'lı, 6 FETÖ'cü, İsveç'te 10 FETÖ'cü, 11 PKK'lının dosyaları bekliyor. Mutabakattan sonra bunların iadesi hususunu yeniden yazacağız ve hatırlatacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.