Hava Durumu

Otoyolda 30 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var…

Yoğun kar yağışı tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Gelen son dakika haberine göre Düzce TEM Otoyolu İstanbul istikametinde buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada çok sayıda araç birbirine girdi. Çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2022 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2022 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otoyolda 30 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var…

Kaza, Düzce TEM Otoyolu Gölyaka mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Yoğun kar yağışı sebebiyle aralarında otobüs ve kamyonların da bulunduğu yaklaşık 37 araç birbirine girdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle otoyolda adeta can pazarı yaşandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre; 3'ü ağır toplamda 18 kişi yaralandı.

Yaralılar, yoğun kar yağışı sebebiyle olay yerine güçlükle ulaşabilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan yolcu otobüslerinde bulunan vatandaşların ise otogara ulaşımı sağlanacak.

Kaza alanında incelemelerde bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, "Maalesef islemediğimiz bir durum. Allah beterinden korusun. Yaklaşık 37 aracın karıştığı bir zincirleme kaza söz konusu. 3'ü ağır 15 normal olmak üzere 18 yaralımız var. Yaralılarımızın hastaneye sevki yapıldı. Geri kalan vatandaşlarımızın da otogara sevki yapılıp memleketlerine gitmeleri sağlanacaktır. Yol trafiğe açıldı, yavaş yavaş araçların çekimi devam ediyor. Kaza yapan araçların çekiciler ile götürülmesi söz konusu" dedi.

SON DURUMU ANLATTI

Kazanın olduğu bölgede son durumu anlatan CNN editörü Esra Emral, şu bilgileri verdi:

"Görüntü korkunç. Kazanın başlangıç noktasındayız. Yaklaşık 30 araç var dedik. Etrafta çok sayıda polis aracı ve ambulans var. Gerçekten çok sayıda yaralı var, ambulansların içerisinde yaralılar toplu vaziyette bulunuyor. Yani tek tek araca alınıp yardım edilmesi şu anda mümkün değil. Bir yandan araçların çekilebilmesi için vinçler, çekiciler geldi. İnsanlar ciddi anlamda panik olmuş durumda. Yol tamamen kapalı durumda. Zonguldak yönü açıldı fakat İstanbul yönüne yol şu anda tamamen kapanmış durumda. Bu arada 3 kaza arka arkaya oldu. TIR'lar duramadıkları için birbirlerine girdiler. Araçları sayamadım. Yetkililerden aldığım bilgi 30 civarındaki aracın kazaya karıştığı belirtiliyor.

Kar yağmaya devam ediyor, yerler kayıyor. Şu durumda bu bölgeye gelen araçların, kış lastiği yoksa kaza yapmaması imkansız.Kar yağmaya devam ediyor, yerler kayıyor. Şu durumda bu bölgeye gelen araçların, kış lastiği yoksa kaza yapmaması imkansız.

KORKUNÇ BİR ANDI

Her şey gözümün önünde yaşandı. Gerçekten korkunç bir andı. Sadece o kazayı görmem bile benim oturup ağlamama yetti. Öyle bir korkudan söz ediyorum. Gerçekten kış lastiği yoksa bu yollara çıkmak imkansız.

CAN PAZARI YAŞANIYOR

Kesinlikle burada bir can pazarı var. Sedyelerle insanları taşımaya çalışıyorlar.  Büyük bir karmaşa var.

Yol 10 dakika içinde kayganlaşmaya başladı. Kaza burnumuzun dibinde oldu. Biz kendimizi kenara zor attık. Arkadan gelen araçlar çarpabilirdi ama neyse ki oradan kurtardık.Yanımızdan geçen o kocaman TIR'lar en az 120 km hızla gidiyordu. Büyük araçların yüksek hızlı ilerlediğini söylemek istiyorum."

BOLU DAĞI'NDA KAR NEDENİYLE ANKARA YÖNÜNDE DE TIRLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Bolu Dağı kesiminde D-100 kara yolunun İstanbul'un ardından Ankara yönünde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın aksamaması için tırların geçişine izin verilmiyor.
Yoğun kar, D-100 kara yolunun Kaynaşlı, Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili oluyor.

Kaynaşlı mevkisinde uygulama yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için tırların Ankara istikametinde Bolu Dağı geçişine izin vermiyor.

Ekipler tarafından çevrilen tırlar, Anadolu Otoyolu ile yol güzergahlarında bulunan bekleme noktalarına yönlendiriliyor.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de yaklaşık 2,5 saat önce Bolu Dağı'nın İstanbul yönünü tır geçişine kapatmıştı.

Kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı güzergahta, Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.