Hava Durumu

Özdağ: 8 milyon sığınmacı giderse enflasyon yüzde 13 düşecek

Haber Global kanalında yayınlanan Siyaset Özel programının canlı yayın konuğu olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ program sırasında yaptığı açıklamalarda "8 milyon sığınmacı giderse enflasyon yüzde 13 düşecek" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2022 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2022 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özdağ: 8 milyon sığınmacı giderse enflasyon yüzde 13 düşecek

Siyaset Özel programının konuğu Ümit Özdağ'a yöneltilen soru ve yanıtlardan bazı öne çıkanlar şöyle:

"Televizyonlarda bakıldığı zaman genellikle mesele çok dar kapsam içerisine oturtulup pahalılık, enflasyon, dövizin artması şeklinde ve bu da günlük parametreler içerisinde ele alınarak yapılıyor. Oysa bugün yaşadıklarımız 20 yıllık bir ekonomik politikanın sonucu.2002'de Erdoğan başa geldiği zaman 16. sıradaydı ekonomimiz. 2022'ye geldik 21. sıradayız. İlk 20'nin dışına çıktık. Buradan bakınca yanlış ve kötü bir yönetim. Peki ne yapıyor Erdoğan? Aslında sadece Erdoğan değil, Babacan da bunun içinde. Babacan diyor ben çıkıp ekonomiyi yükselteceğim. Ama bu ekonomi 2 yıldır böyle değil. Neoliberal ekonomik modelin en kötü uygulaması Türkiye'de gerçekleşti.

Türkiye 10 senede daha önce olmayan 8 milyon insan geldi. Üstüne 3 milyon da Suriye'nin kuzeyinde bakıp besliyoruz. Bugün enflasyon yüksek doğru. Erdoğan diyor ki enflasyon yüksek değil. Ama TÜİK'inkine bakıyoruz yüzde 36'lara çıkıyor. Netice itibariyle enflasyon yüksek. Kiralar yükseldi mesela. Enflasyonu tetikleyicilerden bir tanesi. 8 milyon insan evlerine dönerse, kira fiyatları düşecek. Hiçbir toplum Türkiye'nin taşıdığı büyüklükte bir yükü taşıyamaz. Aşağı yukarı 590 milyar dolar bir borcumuz var. Bunun 90 milyar doları Suriye'lilere yapılan harcamalar. Biz bu harcamaları yapmasaydık, 110 milyar dolar daha az borcumuz olacaktı. Borç aldık çünkü 20 milyar dolar faizi var. Askeri harcamalardan hiç bahsetmiyoruz, onu hiç bilmiyoruz çünkü.

'Buraya gelenler, en alt seviyede eğitimden geçenler diğerlerini Avrupalılar aldı'

Çok ciddi bir katkıları yok. Buraya gelenler, en alt seviyede eğitimden geçenler. Diğerlerini Avrupalılar aldı. Amerikalılar geldiler, kamplarda dolaşıp üstün zekalı çocukları seçtiler. Avrupa'nın ve Amerika'nın yaptığı ırkçılıktır ama bizde kalanlar eğitimsizler. Yapılan harcamalarla karşılaştırıldığı zaman ekonomiye bir katkıları yok, ağır bir zararları var.

Türkiye, sığınmacılar ve açık kapı politikasından vazgeçerek başlamalı ve tekrar ihracatı artırıp, ithalatı azaltacak politikalara dönmeli. AVM'ler değil, fabrikalara yönelen politikalar izlemeli. Yüksek tekonoloji merkezli savunma sanayi alanına daha güçlü şekilde gireceğiz ve sürdüreceğiz. Bunun dışında hiç girilmeyen sektörlere gireceğiz, destek vereceğiz. Özel sektörlerin önündeki engelleri kaldıracağız. Böyle bir yandaş firma sistematiği olmayacak. İsraf yatırımlarını durduracağız. Zafer Havalimanı mesela. Kimsenin uçmadığı havaalanı. Hep birlikte veriyoruz bunun parasını. Niye veriyoruz bunu? Kanal İstanbul bunun dışında. Kanal İstanbul Türk ekonomisinin Türkiye'nin tabanına çakılan çividir. Karşıyız.

' 8 milyon sığınmacı giderse enflasyon yüzde 13 düşecek'

Küresel ısınma göçü de tetikliyor. 8 milyon sığınmacı giderse enflasyon yüzde 13 düşecek. Gelecek 30 yılda siyaset konuşacaksanız göçsüz siyaset konuşamazsınız. Dünyada en fazla sığınmacı alan ülkeyiz. Gayrısafi milli hasılaya göre en fazla para harcayan ülkeyiz. Bunun ekonomiye etkisi yok mu?

Birey olarak Suriyelilerin başına gelen çok üzücü. Ama meselenin başka bir boyutu var. Bu insanlar buraya bombalandıkları için gelmediler, gelmeleri için bombalandılar. Bu ikisi birbirinden çok farklı şeyler. Amaç ne? Irak'ın kuzeyine Kürdistan kurdular. Sıra Suriye'ye geldi, Suriye'nin kuzeyine kuruyorlar şimdi. Arkada 2 ülke var, Türkiye ve İran. Ama bizi birbirimize düşüremiyorlar. Bunları gördükleri için içimize ayrı bir ulusu enjekte ettiler. Türkiye'ye göç nereden geliyor? İran'dan geliyorlar. Biz neredeki mayınları söküyoruz? Türkiye İran sınırındaki mayınları. 3 metre uzunluğunda, hiçbir işe yaramayan duvar yapıyoruz. Merdiveni dayayan geçiyor. Eğer Türkiye'ye 50 bin 100 bin Suriyeli gelseydi, onları otelde ağırlardık. Sorun yok. Ama 5.3 milyon geldi. 100 bin kişi geri döndü. Bu stratejinin hiçbir tarafını desteklemiyorum.

'Geri dönmek istemeyenler ne olacak?'

Bu vatandaşlıkların tamamını iptal edeceğiz. Oy potansiyeli olarak bakıyorlar, PKK'ya yardımcı oluyorlar. Biz böyle bir oyunun içinde değiliz. Gelin bir referandum yapalım, kalsınlar mı gitsinler mi diye. Türkiye'de kayıtsız milyonlarca Suriyeli var. Kaçakları yakalayıp sınıra teslim edeceğiz. Sonra geriye kalanlar legal olanlar, hemen bir düzenleme yapacağız. Artık Suriye'de iç savaş bitti. Hastane yardımlarını durduracağız. İlaç yardımları durdurulacak. Türkler gibi para vereceksiniz. Belediyelere talimat vereceğiz. Bulundukları şehirlerden sınıra kadar intikallerini sürdüreceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.