Hava Durumu

Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi! Çok sert yorumlar...

Siyasette 'yumuşama' rüzgarları esmeye devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Taha Hüseyin Karagöz ile makamında yaptığı görüşme olay oldu. CHP liderinin Karagöz ile bir araya gelmesi bir anda gündem olurken; Yılmaz Özdil'den Ece Üner'e ve Şahan Gökbakar'a kadar çok sayıda isimden tepki geldi. En sert yorumu ise gazeteci Fatih Altaylı yaptı. 'Baba' filmindeki o detaya atıfta bulunan Altaylı CHP lideri Özel'e tavsiyede bulunurken "Bu görüşmeyi kim ayarladıysa kim istediyse hain odur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 08:11
Kaynak: MyNet
Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi! Çok sert yorumlar...

31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan siyasette 'yumuşama' süreci devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in buluşmasının etkileri sürerken Özel dün MHP Lideri Devlet Bahçeli ile de görüştü.

İki liderin 45 dakika süren görüşmesi sonrası Ankara'daki 'ılımlı' havanın devam etmesi beklenirken; düne asıl damga vuran ise başka bir görüşme oldu.

Öğlen saatlerinde MHP lideri Bahçeli ile görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’deki makamı, dikkat çeken bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL, TAHA HÜSEYİN KARAGÖZ İLE GÖRÜŞTÜ

CHP lideri, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Taha Hüseyin Karagöz ile buluştu.

Karagöz buluşmayı X hesabından duyurdu.

Özel’in “Yine kibar ve samimi bir ev sahibi” olduğunu belirten Karagöz, görüşmeden fotoğraflar da paylaştı.

CHP liderinin “Siyasette ortamı yumuşatacak adımların yenilerini planladığı” bilgisini paylaşan Karagöz, “Sadece görüşmek bağlamında değil, sahiplenmeyi de katıyor. Türk politikası adına umut verici gelişmeler doğrusu” dedi.

İYİ PARTİ’YE DE GİTTİ

Taha Hüseyin Karagöz, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ile de buluştu. Görüşmede “Siyasi ortamı daha da yumuşatacak mesajların” geçtiğini belirten Karagöz, İYİ Parti’nin “Akşener’in kurucu genel başkan olarak deneyimlerinden yararlanacaklarını” bildirdi.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

CHP Genel Başkanı Özel'in ve İYİ Partili Çömez'in Karagöz'le görüşmesi bazı isimler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP lideri Özel'in Karagöz'ün kim olduğunu bilmediğini savunurken "Bu görüşmeyi kim ayarladıysa hain odur" dedi.

YouTube'daki kanalında Altaylı şu ifadeleri kullandı;

"Taha Hüseyin Karagöz'ü büyük ihtimal çoğunluk tanımıyordur. Aslında ben de şahsen tanımıyorum. Çünkü öyle bir gazeteci ben ne gördüm ne duydum. Daha doğrusu öyle biri var ama o kişi gazeteci değil.

"ÇOK NET HERKESİN TROL OLDUĞUNU BİLDİĞİ BİR KİŞİ"

O kişi AK Parti yanlısı bir trol. CHP'li, muhalif veya AK Parti'yi eleştiren kişilere ağır saldırılarda bulunan, sanki saygın bir görüntüsü varmış izlenimi vererek AK Parti saflarında yer edinmeye çalışan, çok net herkesin trol olduğunu bildiği bir kişi.

"ÖZGÜR BEYE TAVSİYEM ŞUDUR..."

Bu kişiyle CHP'nin Gneel Başkanı'nın görüşmesi gerçekten manasız olmuş. Bu tiplerle görüşülmez. Ben şundan eminin Özgür Özel bu kişinin kim olduğunu bilmiyor. Ancak Özgür beye tavsiyem şudur. Sen 'Baba' filmini izledin mi? Ben çok izledim, kitabını da defalarca okudum. Kitapta baba, ailenin intikam planını yapar ölmeden önce. Kendisini vuran ve oğlunun ülkeyi terk etmesine sebep olan olaylarla ilgili olarak intikam planı yapar. Bu da şöyledir; baba öldüğü gün cenaze töreni sırasında tetikçiler tüm onları temizleyecektir. Fakat burada en güç olan, aile içindeki hainleri bulmaktır. Kim hain? Baba ölmeden önce der ki oğluna 'Sana ben ölmeden önce bize düşman olan karşı aileden birisiyle haber yollayacaklar ve barış teklifinde bulunacaklar, uzlaşma teklifinde bulunacaklar. Sana o haberi getiren kimse hain odur'

"BU GÖRÜŞMEYİ KİM AYARLADIYSA KİM İSTEDİYSE HAİN ODUR"

Şimdi Özgür Özel'in de elinde çok güzel bir imkan var. Hain kim bulma imkanı? 'Taha Hüseyin Karagöz'le görüşmeniz lazım' diye onu kim genel merkeze getirdiyse, bu görüşmeyi kim ayarladıysa kim istediyse hain odur. Çünkü bu normal bir şey değil. Yani CHP lideri bunca gazeteci ve insan varken kalkıp da bu kişiyle görüştüyse... Ben Özel'in bu kişiyi tanıdığını hiç sanmıyorum. Adının ve varlığından da haberdar olduğunu sanmıyorum. Bilinmez çünkü. Ki bu görüşmeyi ayarladıysa Özel yanından o kişi uzaklaştırsın. Kimse bunu getiren, hain odur"

ÖZDİL: "CUMHURİYET AK PARTİSİ"

CHP lideri Özel'i eleştiren gazeteci Yılmaz Özdil, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Cumhuriyet AK Partisi" yorumunda bulundu.

ECE ÜNER: "YUMUŞAKÇALAŞMA"

Gazeteci Ece Üner de "Erdoğan’ın kapı dışarı ettiği trolleri misafir etmek mi? Yumuşama ve yumuşakçalaşma arasındaki farkı biliyorlardır umarım…" ifadelerini kullandı.

Özel'i eleştiren isimlerden olan komedyen Şahan Gökbakar ise "Hayat niye böyle ya..." diye yazdı.

İYİ PARTİ'DEN DE TEPKİLER YÜKSELDİ

İYİ Parti cephesinden de benzer tepkiler yükseldi. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Partimize, Kurucu Genel Başkanımıza, bize çeşitli iftiralar atarak yalan haber yapmakta usta gazeteci görünümlü bir şahsı, ağzından akıttığı salyalarla yıllarca bizlere saldıran bir trolü Grup Başkanvekilliğinin ilk gününde makamda ağırlamak çok iyi bir fikirdi. Devamını niyaz ederiz..!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Fatih Koca ise "Taha Hüseyin Karagöz gazeteci değildir." dedi.

KARAGÖZ'DEN AÇIKLAMA

Söz konusu tepkilerin ardından Taha Hüseyin Karagöz'den de açıklama geldi. Karagöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Yazılanları çizilenleri yeni yeni okuyorum;

Sabah AK Parti Genel Merkezi'nde başlayan temaslarım, İYİ Parti grubu ve CHP ile devam etti

Görüştüğüm tüm isimlerle her konuda anlaşamamakla birlikte asgari nezaketin korunduğu, samimiyetin hissedildiği atmosferde gerçekleşti

12 yıldır gazeteciyim. Savaşta, afette, hastalık bölgelerinde görev yaparken rastlamadığım kişilere, oturduğu yerden ahkam kesenlere hesap verecek durumda elbette değilim

Fonlardan, nefretten, çapsız ilişkilerden beslenenlere de öyle

Ancak kafa karışıklığına sebebiyet vermemek adına, tüm ev sahipleri ile gazeteci - politikacı diyaloğu içinde görüştüm, görüşüyorum, görüşeceğim

Şimdiye kadar hakaret, asılsız iddia ya da benzeri hiçbir dava lekesine bulaşmadım. Önceden olduğu gibi inandığım doğrular çerçevesinde bazen eleştirecek bazen destekleyeceğim

Elbette ikili hukukumu da, onların buna gösterdiği hassasiyeti göstererek koruyacağım

Yankı odalarında kalmak isteyenler, iletişimden kaçanlar ötede dursun

Sözüm konuşmayı ve dinlemeyi bilenlere

Tıpkı yapmaya çalıştığım şey gibi

Sevgilerle"

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.