Gıda israfının önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Serpme kahvaltıda kişi sayısı dayatmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Açık büfe yerine de alakartın yaygınlaştırılması planlanıyor.
Haber Giriş Tarihi: 12.08.2025 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2025 21:18
Kaynak:
Haber Merkezi
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın raporuna göre, meyve-sebzelerin üçte biri sofraya ulaşmadan çöpe gidiyor. En fazla kaybın yaşandığı alanlar restoran ve oteller.
Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu konuya ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladı.
SERPME KAHVALTI VE AÇIK BÜFE
İsrafa karşı yoğunlaşılan alanlar, serpme kahvaltı ve açık büfe.
Kişi sayısına göre kahvaltı söyleme zorunluluğunun önüne geçilmesi talep ediliyor.
Serpme yerine tek tek ürünlerin belirlendiği seçme kahvaltının yaygınlaşması hedefleniyor.
Açık büfe yerine ise alakartın yaygınlaştırılması planlanıyor.
Hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.
"YÜZDE 50'Sİ ÇÖPE GİDİYOR"
NTV'ye konuşan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, restoranlarda serpme kahvaltıların yüzde 50'sinin çöpe gittiğini ifade etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Serpme kahvaltı kaldırılıyor mu?
Gıda israfının önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Serpme kahvaltıda kişi sayısı dayatmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Açık büfe yerine de alakartın yaygınlaştırılması planlanıyor.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın raporuna göre, meyve-sebzelerin üçte biri sofraya ulaşmadan çöpe gidiyor. En fazla kaybın yaşandığı alanlar restoran ve oteller.
Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu konuya ilişkin kapsamlı bir rapor hazırladı.
SERPME KAHVALTI VE AÇIK BÜFE
İsrafa karşı yoğunlaşılan alanlar, serpme kahvaltı ve açık büfe.
Kişi sayısına göre kahvaltı söyleme zorunluluğunun önüne geçilmesi talep ediliyor.
Serpme yerine tek tek ürünlerin belirlendiği seçme kahvaltının yaygınlaşması hedefleniyor.
Açık büfe yerine ise alakartın yaygınlaştırılması planlanıyor.
Hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.
"YÜZDE 50'Sİ ÇÖPE GİDİYOR"
NTV'ye konuşan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, restoranlarda serpme kahvaltıların yüzde 50'sinin çöpe gittiğini ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR