Hava Durumu

Sinop'ta yasa dışı avcılık yapan 23 kişiye idari işlem

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 23 kişiye idari işlem uyguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2025 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2025 19:39
Kaynak: İHA
Sinop'ta yasa dışı avcılık yapan 23 kişiye idari işlem

Sinop Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri, il genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde kaçak avlanma faaliyetlerini durdurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, il genelinde koruma ve kontrol faaliyetlerini sürdüren ekipler 5'i gece avı yaptığı tespit edilen toplamda 23 ayrı şahsa 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten idari yaptırım uyguladı. Ayrıca, 11 adet takozsuz av tüfeğine de mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.

DKMP yetkilileri, doğal hayatın korunması ve sürdürülebilir avcılık için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.