Hava Durumu

Türk YouTuber Ruhi Çenet'in kanalı tekrar çalındı

Belgesel tarzında çektiği videoları, YouTube kanalında yayınlayan Türk YouTuber Ruhi Çenet'in başı bilgisayar korsanlarıyla dertte! Çenet'in kanalı ikinci kez hacklendi...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:21
Kaynak: KARAR
Türk YouTuber Ruhi Çenet'in kanalı tekrar çalındı

Türkiye'nin bilim, teknoloji ve dünya gündemiyle ilgili videolarıyla tanınan YouTube fenomeni Ruhi Çenet'in kanalı, geçtiğimiz günlerde kripto para dolandırıcılarının hedefi haline geldi. Birkaç gün önce yaşanan hacklenme olayının ardından Çenet, hesabını geri almayı başarmıştı ancak ne yazık ki kısa bir süre sonra ikinci kez hacklendi.

Ruhi Çenet, geçmiş hacklenme olayında yaptığı açıklamada, kendisine iş birliği teklifi gibi gözüken sahte bir e-postada yer alan bir dosyayı açtığını ve kanalının bu şekilde çalındığını belirtmişti. Ancak görünüşe göre bilgisayar korsanları, Çenet'in peşini bırakmamış durumda.

YOUTUBE KANALINDA TELEGRAM CEO'SUNUN RÖPORTAJI YAYINLANDI

Bu ikinci hacklenme olayında, bilgisayar korsanları Ruhi Çenet'in YouTube kanalında Telegram CEO'su Pavel Durov ile yapılan bir röportajı canlı yayında yayınlıyorlar. Ayrıca, izleyicilerden hediye kazanmak için ekranda yer alan bir QR kodunu taratmaları isteniyor.

Ancak tahmin edilebileceği gibi, izleyicilere gerçekten bir hediye verilmeyecek ve aslında bu canlı yayındaki röportaj anlık değil. Zira daha önce Tucker Carlson tarafından yapılan bu röportaj, yakın zamanda YouTube'da video olarak yayınlandı. Şimdi ise bilgisayar korsanları, gerçek zamanlıymış gibi sunarak izleyenleri kandırmaya çalışıyorlar.

Kaynak: KARAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.