Hava Durumu

Türkiye’nin mühimmat bırakan İHA’sı BOYGA göreve hazır

Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hedefleri doğrultusunda, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda yeni bir proje daha başarılı şekilde güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye’nin mühimmat bırakan İHA’sı BOYGA göreve hazır

STM tarafından geliştirilen Havan Mühimmatı Taşıyan Döner Kanatlı İnsansız Hava Aracı (İHA) BOYGA’nın kabul testleri başarıyla tamamladı

Tüm test aşamalarını geriden bırakan BOYGA, güvenlik güçlerine teslim edildi. Gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesaplarından şu ifadelerle duyurdu:

“Mehmetçiğe sahada büyük avantaj sağlayacak bir kabiliyeti daha envantere kazandırdık. Milli imkanlarla geliştirdiğimiz 81 mm mühimmat bırakabilen İHA BOYGA kabul testlerini başarıyla tamamladı ve güvenlik güçlerimize teslim edildi. Hayırlı olsun.”

BOYGA İLE HEDEFE TAM İSABET

STM’nin taktik mini İHA ürün ailesinin en son üyesi BOYGA, üzerinde taşıdığı MKE tarafından üretilen özelleştirilmiş, 81 mm havan mühimmatını, geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde hedef üzerine tam isabetle bırakıyor.

Terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamında etkin bir şekilde kullanılabilecek BOYGA, havan mühimmatı ile 30 dakika havada kalma süresine sahip. Bin 500 metre uçuş irtifasına erişebilen BOYGA platformu, 5 kilometre menzilde görev yapmasının yanı sıra 15 kilo ağırlıkla tek er bir tarafından taşınabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.