Hava Durumu

Türkiye orman yangınlarına hazır mı?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, geçen yıllarda acı tecrübe edilen orman yangınları akıllara geldi. Peki Türkiye bu yaz orman yangınlarına hazır mı?

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye orman yangınlarına hazır mı?

Cumhuriyet’e konuşan Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, çıkan yangınların yüzde 99’unun insan kaynaklı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bizim öncelikle eğitime ihtiyacımız var. Ormana yakın turizm alanları, köyler, ormana yakın tarım alanları gibi bölgelerde eğitim ve önlemlerin gözden geçirilmesi gerekiyor. Eskiden Buca Eğitim Merkezi’nde eğitim veriliyordu. Bir gecede elden çıkardılar. Buca Eğitim Merkezi’ni yeniden yapılandırmaları gerekiyor. Ayrıca ormana giriş ve çıkış kontrollü bir düzende olmalı. Ayrıca OGM’nin yeterli personeli yok. 39 civarında hava aracı kiralanmış ve bu yetersiz bir sayı. Belediye ve kuruluşlarla işbirliği yapmadan bu iş yapılamaz.”

Eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de ilk müdahale süresini 40 dakikadan 11 dakikaya kadar düşürdüklerine yönelik sözlerini de değerlendiren Özkara, “İlk müdahaleyi 11 dakikaya indirmeleri söz konusu olamaz. Yangın anında araçların yola çıkması ve müdahale alanına gitmesi bundan daha uzun sürer” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.