Hava Durumu

Türkiye, Suriye'de geçici hükümetin kurulmasından memnun

Suriye'de geçiş hükümetinin kurulmasını memnuniyetle karşılayan Dışişleri Bakanlığı, Şam yönetimine desteğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2025 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2025 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye, Suriye'de geçici hükümetin kurulmasından memnun

Dışişleri BakanlığıSuriye'de geçiş hükümetinin kurulmasına ilişkin açıklama yayınladı.

Konuyla ilgili memnuniyetini dile getiren Bakanlık, Ulusal Diyalog Konferansı’nın düzenlenmesi ve Anayasa Bildirgesi’nin açıklanmasının ardından atılan bu adımın, Suriye yönetiminin siyasi geçiş sürecini Suriyelilerin öncülüğü ve sahipliğinde, kapsayıcı bir anlayışla ilerletme iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye'nin Suriye’de güvenlik ve istikrarın tesisinin temel taşlarından olan kapsamlı ve kapsayıcı siyasi süreci desteklemeye devam edeceğini ifade eden Dışişleri Bakanlığı, açıklamasına şunları ekledi:
 

"Bu kritik dönemde uluslararası toplumun da çabalarını Suriye’nin istikrara kavuşmasına yoğunlaştırması, bu bağlamda öncelikle yaptırımların ön koşulsuz şekilde kaldırılması ve Suriye’de yeniden inşa faaliyetlerine başlanması önem taşımaktadır."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.