Üniversite yemekhanelerinde glutensiz menüler de olacak
Üniversite yemekhanelerinde glutensiz menüler de olacak
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerden, Çölyaklı öğrencilerin glutensiz besinlere kolay erişebilmesi için yemekhanelerde glütensiz menülere yer verilmesini istedi.
Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 15:14
Kaynak:
TRT Haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Çölyak hastalığının; buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı hassasiyet sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olduğu hatırlatıldı.
Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre Türkiye'de 2022 yılı sonu itibarıyla 154 bin 27 kişiye Çölyak tanısı konulduğu ifade edilen yazıda, "Beslenme hakkı ile sağlık hakkının temel insan haklarından olduğu düşünüldüğünde gluten intoleransı geliştiren bu kişilerin beslenmelerinde glutensiz diyet uygulanabilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir." denildi.
Bu kapsamda, üniversitelerden, Çölyak hastası olan öğrencilerin glutensiz besinlere kolay erişimi için kantin/kafeteryalarda ve gıda otomatlarında glutensiz ürünlerin bulundurulmasının, yemekhanelerde glutensiz menülere yer verilmesinin sağlanması konusunda gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Üniversite yemekhanelerinde glutensiz menüler de olacak
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerden, Çölyaklı öğrencilerin glutensiz besinlere kolay erişebilmesi için yemekhanelerde glütensiz menülere yer verilmesini istedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Çölyak hastalığının; buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten adlı proteine karşı hassasiyet sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olduğu hatırlatıldı.
Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre Türkiye'de 2022 yılı sonu itibarıyla 154 bin 27 kişiye Çölyak tanısı konulduğu ifade edilen yazıda, "Beslenme hakkı ile sağlık hakkının temel insan haklarından olduğu düşünüldüğünde gluten intoleransı geliştiren bu kişilerin beslenmelerinde glutensiz diyet uygulanabilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir." denildi.
Bu kapsamda, üniversitelerden, Çölyak hastası olan öğrencilerin glutensiz besinlere kolay erişimi için kantin/kafeteryalarda ve gıda otomatlarında glutensiz ürünlerin bulundurulmasının, yemekhanelerde glutensiz menülere yer verilmesinin sağlanması konusunda gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Kaynak: TRT Haber
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR