Hava Durumu

Yankesicilik yaparken güvenlik kamerasına yakalandı

Adana'da pastaneye giren 42 yaşındaki Gülizar Y.’nin arkasından yaklaşan 48 yaşındaki Yusuf A., kadının cebindeki telefonunu çevredekilerin dalgınlığından faydalanıp, yankesicilik yöntemiyle çaldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2026 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2026 14:00
Kaynak: DHA
Yankesicilik yaparken güvenlik kamerasına yakalandı

Güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından polis, 2 kadının daha cep telefonunu çalan şüpheliyi, evinde yakaladı. İfadesinde, “Cep telefonu gördüğümde dayanamayıp, çalıyorum” diyen Yusuf A., tutuklandı.

Olay, 6 Mart’ta saat 18.30 sıralarında Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde meydana geldi. İşten çıkan sağlık çalışanı Gülizar Y., evine giderken tatlı satın almak için caddedeki pastaneye uğradı. Yusuf A., ödeme yapmak için çantasından cüzdanını çıkaran Gülizar Y.’nin arkasından yaklaştı. Pastanedeki çalışan ve müşterilerin dalgınlığından faydalanan Yusuf A., Gülizar Y.’nin cebindeki cep telefonunu yankesicilik yöntemiyle çaldı. Hiçbir şey olmamış gibi pastaneden ayrılan Yusuf A., kayıplara karıştı. O anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

2 kadının daha cep telefonunu çalmış

Cep telefonunun çalındığını fark eden Gülizar Y.’nin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, kimliği tespit edilen şüphelinin 2 kadının daha cep telefonunu aynı yöntemle çaldığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi saklandığı evde gözaltına aldı.

Tutuklandı

Emniyete götürülen Yusuf A., ifadesinde, “Cep telefonu gördüğümde dayanamayıp, çalıyorum. Cep telefonlarını tanımadığım bir kişiye sattım” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yusuf A., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.