Hava Durumu

1'i komiser 13 polis! Suç örgütüne şafak operasyonu

Adana'da aralarında bir komiser ve 13 polisinde de bulunduğu uyuşturucu madde ve silah ticareti yapan suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alındı. Gözaltına alınan 48 şüpheliden bazılarının, uyuşturucu ticareti sırasında yaşanan anlaşmazlıklarda çok sayıda yaralama olayına karıştıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
1'i komiser 13 polis! Suç örgütüne şafak operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 aylık teknik ve fiziki takip sonucu, adama öldürme, uyuşturucu madde ve silah ticareti, yaralama olaylarını gerçekleştiren silahlı suç örgütünü deşifre etti. Örgüte üye olduğu öne sürülen kişilerin de belirlenmesiyle dün şafak vakti operasyon düzenlendi.

Savcılığın haklarında yakalama kararı çıkarttığı 55 şüphelinin evlerine baskın yapıldı. Özel Harekat ekiplerince koçbaşlarıyla kırılarak girilen evlerde 55 şüpheliden 48'i yakalandı. 'Organize suç örgütü yönetmek ve üye olmak' suçlamalarıyla gözaltına alınan 48 şüpheliden örgüt lideri olduğu iddia edilen ve Yüreğir ilçesinde uyuşturucu satışını yönettiği değerlendirilen Murat T. ile aktif görevde bulunan 1'i komiser 13 polisin de bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 11 tabanca, 10 av tüfeği, 71 bin 430 lira, 1 kilo toz esrar ele geçirildi.

Şüphelilerden bazılarının emniyetteki ifadelerinde, uyuşturucu ticareti sırasında yaşanan anlaşmazlıklarda çok sayıda yaralama olayına karıştıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, 7 kişinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.