Hava Durumu

10 aydır koronavirüs kabusunu yaşıyor: Her şey dışkı, çürük et gibi kokuyor

ABD'li genç kadın kendisine 10 ay önce koronavirüs teşhisi konulduğunu ancak, o gün bugündür ''cehennemi yaşadığını'' söyledi. TikTok'ta hastalığının yan etkilerinden bahseden Natalia Cano, artık en sevdiği yemekleri yiyemediğini hepsinin çürük et ve dışkı gibi koktuğunu anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 aydır koronavirüs kabusunu yaşıyor: Her şey dışkı, çürük et gibi kokuyor

Koronavirüs (Covid-19) ile ilgili her geçen gün yeni bir bulgu ortaya çıkıyor. Hastalık sırasında koku kaybı yaşanabildiği gibi bazen sonrasında da ilginç sorunlar ortaya çıkabiliyor. Tıpkı var olan kokuları kötü olarak algılamaya sebep olan 'parosmi' gibi.

Parosmiye enfeksiyonlar veya beyin tümörleri gibi birçok şey neden olabilir, ancak pandemi başladığından beri Covid'den iyileşen kişilerde giderek daha yaygın hale geldi.

Bilinen bir tedavisi yok, ancak Irak'taki hastanelerde parosmi hastalarına odaklanan bir çalışma, durumun altı aya kadar sürebileceğini kaydediyor.

''HAYATIMI MAHVETTİ''

20 yaşındaki genç kadın Natalia Cano da neredeyse 1 yıldır koronavirüsün yan etkileriyle yaşamaya devam ediyor.

Cano, parosmi ile 10 aylık bir savaşın ardından 18 kilodan fazla kaybettiğini söyleyerek, TikTok videosunda "10 aydır tam anlamıyla cehennemi yaşıyorum" dedi ve ekledi:

"Parosmia, tattığım ve kokladığım her şeyin çürüyen et, çöp ve lağım gibi koktuğu anlamına geliyor. İyi değilim 10 aydır iyi olamıyorum çünkü bu gerçek bir işkence. Su bile iğrenç. Bu, hayatımı ve vücudumu tamamen mahvetti."

Genç kadın ayrıca insanların koronavirüsü hafife almamalarını, izleyen herkesin maskelerini takmalarını ve henüz aşı olmamışlarsa aşı olmaları için yalvardığını söyledi. Natalia, semptomlarının düzelip düzelmeyeceğini bilmiyor ama deneysel bir terapiye başladı.

Cano'nun sosyal medya videosu viral olurken, binlerce kişi aynı sorundan muzdarip olduğunu dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.