Hava Durumu

10 sene sonra

Alman çalıştırıcı Christoph Daum ile ön anlaşmaya varan Bursaspor, 2003-2004 sezonunda Yeşil Beyazlı takımın başına getirilen George Hagi’den 10 yıl sonra yabancı teknik adama emanet olacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2013 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2013 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 sene sonra

Bursaspor’un yeni teknik direktörü Christoph Daum'la yapılan röportaj FİFA'nın resmi internet sitesinden Almanca olarak yayınlandı. Ukrayna, Çin ve Arabistan'dan tekliflerin geldiğini sözlerine ekleyen Daum, “Türkiye'yi ve insanlarını biliyorum. Ama sonuçta arz talep meselesi. Ukrayna, Çin ve Arabistan'dan gelen teklifler de vardı. Bursaspor'u tercih ettim” dedi.

Hikmet Karaman ile yolları ayıran Bursaspor Alman çalıştırıcı Christoph Daum'la 2 yıllık anlaşma sağladı. Hagi'den 10 yıl sonra yabancı bir teknik adamla yeniden çalışacak olan Bursaspor’da bu süreçte Ümit Kayıhan, Nejat Biyediç, Hüseyin Kalpar, Yalçın Gündüz, Raşit Çetiner, Engin İpekoğlu, Bülent Korkmaz, Samet Aybaba, Güvenç Kurtar, Ertuğrul Sağlam ve Hikmet Karaman görev aldı.

12 HAFTA KALDI

2003-2004 sezonunda Fikret Üstenci başkanlığındaki yönetim, Rumen çalıştırıcı George Hagi’yi göreve getirmişti. Ancak Hagi’nin Bursaspor’daki görev süresi 12 hafta sürmüştü. Rumen teknik adamın Yeşil Beyazlı kulüpte göreve başlaması için o dönem yönetici olan Erkan Körüstan ve Yunus Egemenoğlu’nun büyük etkisi olmuştu.

343 maça çıktı

Türkiye'de, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de teknik direktörlük deneyimi yaşayan Daum, bu takımlarla Süper Lig'de üç, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir, Süper Kupa'da iki şampiyonluk kazandı. Alman teknik adam, Türkiye’de 343 resmi maça çıkarken, bunlardan 215’inde galibiyet, 56’sında beraberlik, 72’sinde mağlubiyet aldı. Daum, Türkiye’de yüzde 63 galibiyet yüzdesine sahip.

44. olacak

Christoph Daum, imzayla birlikte Bursaspor'un 50 yıllık tarihindeki 44. teknik direktörü olacak. 1963 yılında kurulan Yeşil Beyazlılar Daum’dan önce 10 yabancı teknik direktör ile çalıştı.

Beni söyleyin

Takıma acilen takviye yapılmasını isteyen Daum'un yeşil beyazlı yönetimin, “Colin Kazım'ı da düşünüyoruz. Galatasaray ile görüşeceğiz” sözleri üzerine, “Bursaspor'a geleceğimi söyleyin. Görüşmelere hemen başlayın” dediği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.