Hava Durumu

10 yıllık kan davası beyaz bayrakla son buldu

Şanlıurfa'da iki aile arasında okul servisi taşımacılığı nedeniyle çıkan kavga ile başlayan 10 yıllık kan davası son buldu, tarafların beyaz bayrak ile alana gelip barışmasıyla yıllar süren kavga sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 yıllık kan davası beyaz bayrakla son buldu

Şanlıurfa'da iki aile arasında 10 yıl önce bir kavga ile başlayan kan davası yıllar sonra barıştırıldı. Taraflar beyaz bayrak açarak alana gelip 10 yıllık kan davasına son verdiler.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Şeddadi Aşireti'ne mensup Şahin ailesi ile Akçakale ilçesindeki Saramda Aşireti'ne bağlı Yıldırım ailesi arasında 2010 yılında okul servisi taşımacılığı nedeniyle çıkan kavgada Müslüm Şahin hayatını kaybetti. Olay sonrası her iki aile arasında kan davası başladı.

TARAFLAR, DUALAR EŞLİĞİNDE BARIŞTI

Araya giren kanaat önderleri, 10 yıl sonra aileler arasındaki kan davasını sonlandırdı. Alana ellerinde beyaz bayrakla gelen taraflar, dualar eşliğinde barıştı. Programa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Vekili Metin Esen ile her iki ailenin fertleri katıldı.

Kan davasının uzun süren ikna çabaları sonunda bitirildiğini belirten kanaat önderi Fethi Baytekin, barışla son bulan bu olayın bölgede örnek olması temennisinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.