Hava Durumu

13 yıldır uyumak istiyor

Bursa’da gitmedik doktor bırakmayan evli 2 çocuk babası Savaş Oral, 13 yıldır uyuyamadığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2012 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
13 yıldır uyumak istiyor

Bursa merkez Selimzade Mahallesi’nde oturan Savaş Oral, 14 yaşındayken halk dilinde "karabasan" olarak tabir edilen uyku felci durumunu yaşadığını, yılda bir kez bu deneyimle karşı karşıya kaldığını anlattı. İlk başlarda bunu fazla sorun etmediğini belirten Oral, 33 yaşında yaşadığı ilginç olaydan sonra bir daha gözüne uyku girmediğini öne sürerek, “13 sene önce evde tek başına yatarken yatağın ayak ucundaki aynada kendimi 1 metre havada gördüm. O an ne yapacağını bilemedim ve öleceğimi düşündüm. Durumu eşime anlattım. Daha sonra yattığımda kafamın arkasında bir dalgalanma hissedip uyanmaya başladım. O günden beri gitmediğimiz hastane ve doktor kalmadı. Doktorlar da benim durumuma şaşırdı. Yapılan tahliller ve kontrollerde hiçbir şeyimin olmadığı ortaya çıkıyor. Piskolojik tedavi gördüm ancak bir sonuç elde edilemedi” dedi.

“ÇOCUKLARIMLA DIŞARI ÇIKMAK İSTİYORUM”
Yaşadığı hastalıktan sonra dışarı adım atamadığını, bu hastalıktan dolayı çalışamadığını belirten Oral, “Bana önerilen her yolu denedim. Hipnozdan tıbbi tedavilere kadar her şey uygulandı ancak uyuyamama sorunuma çözüm bulunamadı. Çocuklarımla dışarı çıkmak istiyorum. Oğlumu parka götürmek, kızımı okuldan almak istiyorum. İlk zamanlarda dışarı çıkıyordum ama yollarda yığılıp kalıyordum. Sinir sistemim bozuldu. Evdekilere saldırmaya başladım. Her söylediklerini yanlış anlama başladım. Artık bütün doktorlara sesleniyorum, bana bir yardım eli uzansın. Kesinlikle bana çare bulacak bir hekimimiz vardır. Benim elimden tutacak bir doktor istiyorum. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum. Bir insan bir gece uyumasa ikinci gün iş yapamaz. 13 yıldır uyumayan bir insan sizce ne yapabilir, elinden ne iş gelebilir, sizler daha iyi bilirsiniz. Sağlıklı olsaydım ben de çalışabilirdim. Ben de çalışabilseydim aileme bir şeyler getirebilirdim” diye konuştu.

Babalarının durumlarına çok üzüldüklerini ifade eden 6 yaşındaki Arda ve 9 yaşındaki Aydan ise, “Babamın bir an önce düzelip bizimle daha fazla vakit geçirmesini istiyoruz. Bizi okuldan almasını, beraber parka gitmek istiyoruz. Ne zaman dışarı çıksak kısa bir süre sonra babam düşüp bayılıyor. Artık babamızın fenalaşmasını istemiyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.