Hava Durumu

14 Milyon TL'lik 4 projenin ihalesi tamam

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, ihalesi yapılan 4 projenin inşaatına 6 ay içinde başlayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2012 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2012 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
14 Milyon TL'lik 4 projenin ihalesi tamam


Mudanya Belediyesi'nin hayata geçireceği kapalı pazar yeri, sosyal yaşam merkezi, öğretmen evi ve sosyal tesis projeleri basına tanıtıldı. Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Bu projelerin toplam maliyeti 13 milyon TL'dir. İnanıyorum ki bu projeler Mudanya'nın sosyal yaşantısına büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.
Kentsel dönüşümle ilgili hükümetin başlattığı girişimlerin doğru olduğuna işaret eden Aktürk, Yeni Mahalle'ye yapılacak olan sosyal tesisin 12 ayda tamamlanacağını söyledi. Tesiste halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan 662 metrekarelik Halk Eğitim Merkezi, 3 adet derslik, idari ofisler, kafeterya, emsallerinden daha modern ve konforlu bir şekilde yapılacak olan aile hekimliği, 3 adet poliklinik, dinlenme odaları, nikah salonu, çok amaçlı salon ve fuaye alanı yer alacak. Yaklaşık bin 800 metrekare alanda hizmet verecek olan tesisin Mudanya'ya hayırlı olmasını dileyen Aktürk, "Mudanya'nın her köşesini tanıyor ve ihtiyaçlarını biliyoruz. Mümkün olan kısa sürede bu ihtiyaçlara cevap vererek Mudanya'yı yaşanabilir ve örnek yer haline getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.


Projesi Mudanya Belediyesi tarafından yapılan öğretmen evi projesinin ramazan öncesinde başlayacağını söyleyen Aktürk, "708 metrekare alan üzerine yapılacak olan öğretmen evinde son noktaya gelmiştir. Planlarımıza göre 18 veya 19 Temmuz tarihinde ilk kepçeyi vururuz. Ruhsat konusunda eğer bir aksilik yaşanmazsa belirttiğimiz tarihte projemiz ile ilgili çalışmalar başlayacak" şeklinde konuştu.
Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 650 öğretmen ve misafirlerine hizmet verecek olan öğretmen evinin bir katı çok amaçlı salon, ikinci katı ise restoran ve konaklama olacak şekilde hizmet verecek.


BURSA’NIN VİTİRİNİ OLACAK
Belediye meclisi toplantısında tartışmalara sebep olan kapalı pazar yeri, kademe ve soğuk hava deposu ile eski Petrol Ofisi dolum istasyonlarını kapsayan alanın imar komisyonuna devredilmesinden söz eden Aktürk, eğer yeterli destek bulabilirlerse buraya yapılacak yatırımın sahil düzenleme projesiyle birlikte Bursa’nın vitrini olacağını söyledi. Buraya yapılmasını düşündükleri cazibe merkezinin gerçekleşmesi halinde Bursa’ya gelen turistlerin Uludağ gibi Mudanya’yı da mutlaka görmek isteyeceklerinin altın çizdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.