Hava Durumu

14 yaşındaki çocuğa öğretmeninden iğrenç tecavüz

Güneydoğu'da 14 yaşındaki bir erkek çocuk, 4 ay kaldığı özel yurttaki ilmihal hocasının tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
14 yaşındaki çocuğa öğretmeninden iğrenç tecavüz

Mardin-Şırnak hattında yaşanan bir dram bu. Aynı zamanda aile sırrı. Güneydoğu’daki bu ailenin hayatını daha da zorlaştırmamak için adlarını saklı tuttuk.

Şırnak’ta memur bir babanın oğlu olan 14 yaşındaki A., geçen yıl Mardin’de Anadolu lisesini kazandı ancak kalacağı bir devlet yurdu olmadığı için özel bir erkek yurduna yerleşti.

Hürriyet gazetesinden Gülden Aydın ’ın haberine göre büyük trajedi de A.’nın yurda yerleşmesiyle başladı.

2012 Kasım’ında yurt yöneticisi ve ilmihâl öğretmeni H.K., bir gece yarısı gözüne fener tutarak uyandırdı. Odasına götürdü, kapıyı kilitledi. Tecavüz ettikten sonra gırtlağına sarıldı, “Birine söylersen seni öldürürüm. Nereye gitsen bulurum” dedi. İki kez de sırtında sopa kırıncaya kadar dövdü. 2013 Mart’ına kadar tecavüz devam etti. A., arkadaş sohbetlerinde, H.K.’nin kendisine yaptıklarını yurttaki başka çocuklara da yaptığını öğrendi.

Başına gelenleri söyledi, alay konusu olunca şaka yaptığını söyledi. Tecavüz gecelerinden sonra bitkinlik ve oturma güçlüğü nedeniyle okula gidemedi. Martta, A.’nın babasına okuldan bir mektup geldi. Oğlunun 21 gün devamsızlığı olduğu yazıyordu. Baba çok şaşırdı.

RAPORLA KESİNLEŞTİ

Anne oğlunun kaldığı yurda geldi. Oğlu konuşmak istemiyordu. Dışarı çıkardı, sıkıştırdı. Başını kaldırıp yüzüne bakamıyordu. Sonunda hocasının kendisine tecavüz ettiğini, korkudan ses çıkaramadığını, ölmek istediğini anlattı. Anne yurt müdürüne koştu. H.K.’nin yaptıklarını anlattı, nerede olduğunu sordu. H.K., Diyarbakır ’da toplantıdaydı. Annesi, yurt müdürünün “Aramızda anlaşalım” teklifini reddetti. Oğlunun elinden tutup cumhuriyet savcılığına gitti. Ardından da Devlet Hastanesi’ne.

KÂBUSU TEKRAR ANLATTI

Muayene eden doktor, oğlunun tecavüze uğradığını teşhis edip rapor düzenledi. Bunun üzerine tutuklanan H.K., Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Nitelikli cinsel istismar ve darp suçundan” yargılanıyor. İkincisi 20 Haziran’da yapılan duruşma, 11 Temmuz’a ertelendi. A., soruşturma sırasında da duruşmalarda da başından geçenleri tüm detaylarıyla anlatmak zorunda kaldı.

BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR

Beş ay boyunca yurttaki Kuran hocasının tecavüzüne uğrayan 14 yaşındaki A. 13 Mart 2013’te Midyat Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinde yurtta başka çocukların da tecavüze uğradığını duyduğunu söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.