Hava Durumu

14 yaşındaki çocuk araç kullanırken yakalandı!

Kayseri'de A.K. (14) adlı erkek çocuğu, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen babası ve annesinin de içinde olduğu otomobili kullanırken polise yakalandı. Aileye koronavirüs yasaklarına uymadıkları gerekçesiyle toplam 11 bin 950 liralık idari para cezası kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
14 yaşındaki çocuk araç kullanırken yakalandı!

Kayseri polisi, dün sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle trafik kontrolü gerçekleştirdi. Ekipler, Talas ilçesinde 38 UP 737 plakalı otomobili durdurdu. Yapılan incelemede, otomobili kullananın yaşı 18'den küçük A.K. olduğu tespit edildi.

Otomobilde yolcu olarak bulunan 2 kişinin ise A.K.'nin babası Suat K. (80) ve annesi Fatma K. (48) olduğu belirlendi. Ailenin, kendilerine ait bağ evine gittikleri öğrenildi.

Baba Suat K.'ye, küçük yaştaki oğlu A.K.'ye otomobil kullandırması nedeniyle 2 bin 500 TL, sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle de 3 bin 150'şer lira olmak üzere toplam 11 bin 950 TL idari para cezası kesildi.

Ceza yiyen Suat K., "Biz burada oturuyoruz. Hastaneye kontrole gittim. 3 aydır dışarı çıkmıyorum. Bir başka evimizde oturuyorduk, 'Bugün de buraya gidelim' dedik" diye konuştu.

Aile, daha sonra baba Suat K.'nin kullandığı otomobil ile evlerine döndü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.