Hava Durumu

16 GB RAM'li telefonlar geliyor

Samsung, 11 Şubat günü dört yeni akıllı telefonunu tanıttı. Unpacked 2020 etkinliğinde Galaxy S20 ailesi ile birlikte Galaxy Z Flip isimli dikey katlanabilir telefon sahneye çıktı. Artık bu telefonların satışına geçildiği şu günlerde, Samsung'un RAM konusunda attığı yeni adım gündeme geldi. Samsung 16 GB RAM'li telefonlar için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
16 GB RAM'li telefonlar geliyor

Samsung 16 GB RAM'li telefonlar için üretime başladı

Güney Koreli teknoloji devi yaptığı açıklamayla birlikte 16GB LPDDR5 RAM'in seri üretimine başladığını duyurdu. Hatırlayacağınız gibi şirket yaklaşık 5 ay önce 12 GB LPDDR5 RAM'ini piyasaya sürmüştü. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen RAM'in tabii ki yüksek performans vaat ettiği söyleniyor. Ayrıca şirket yeni RAM'in oyun ve fotoğrafçılık için gelişmiş 5G ve yapay zeka özelliklerine olanak tanıyan bir kapasiteye sahip olduğu da açıklandı.

16 GB'lik RAM yüksek çözünürlüklü grafikleri de destekliyor.

Şimdi de gelelim RAM'in diğer yeteneklerine. Yeni 16 GB RAM, 5.5 Gbps veri aktarım hızına sahip. Bu da LPDDRX RAM'lerin yaklaşık 1.3 kat daha fazla hız anlamına geliyor. Güç tüketimi ise 8GB LPDDR4X RAM'lere kıyasla yüzde 20 daha düşük.

Samsung'un Güney Kore'deki Pyeongtaek tesisinde üretilecek olan yeni RAM'in üretimi yılın ikinci yarısında başlayacak. Dolayısıyla önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek birçok akıllı telefonda bu RAM'i göreceğiz.

Hatırlayacağınız gibi Samsung, 5 ay önce tanıttığı 12 GB RAM'i Galaxy S20 Ultra modelinde kullanmıştı. Galaxy S20 Ultra 5G versiyonunda ise 16 GB'lik yeni RAM seçeneği kullanılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.