Hava Durumu

16 Temmuz Cuma Hutbesi Diyanet tarafından açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı her hafta olduğu gibi bugün de Cuma Hutbesi konusu hakkında bilgileri paylaştı. Müslümanlar için hayatla ve dini konularla ilgili bilgi ve öğütleri içeren hutbeler, her Cuma günü namazdan önce ya da sonra vatandaşlarla paylaşılıyor. Bugünkü hutbe yani 16 Temmuz Cuma Hutbesi vatandaşlar tarafından aratılırken Diyanet hutbenin Kurban Bayramı ile ilgili olduğunu duyurdu. İşte 16 Temmuz Cuma Hutbesi konusu ve detayları.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
16 Temmuz Cuma Hutbesi Diyanet tarafından açıklandı!

Müslüman aleminin Allah'a el açtığı, günahlarından tövbe edip sahip oldukları için şükürde bulunduğu Mübarek Cuma günlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği konularda Cuma Hutbesi okunuyor. 16 Temmuz Cuma Hutbesi Diyanet tarafından kurban ibadetiyle ilgili oluşturuldu. Bayrama sayılı günler kala Cuma namazıyla birlikte vatandaşlar kurban ibadetinin önemini konuşacak ve bu ibadetle ilgili bilmediklerini öğrenecek. İşte 16 Temmuz Cuma Hutbesi konusu.

16 TEMMUZ 2021 CUMA HUTBESİ KONUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 16 Temmuz Cuma Hutbesi, "Kurban: Tevhidin Sembolü, İslam'ın Şiarı" başlığıyla yayınlandı. Hutbede, kurban ibadetinin Yüce Allah'a karşı teslimiyet ve sadakat, ihlas ve samimiyet, vefa ve şükür beyanı olduğu ifade edildi. Kurbanın Allah'ın rızasına ve takvaya erişme gayreti olduğunun vurgulandığı hutbede, Diyanet Vakfı ile vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunun düzenlendiği hatırlatılarak, kurbanı paylaşmanın önemi vurgulandı.

KURBAN: TEVHİDİN SEMBOLÜ, İSLAM'IN ŞİARI

Muhterem Müslümanlar!

Medine'de bir bayram sabahıydı. Mümin gönüller bayram heyecanı ve coşkusuyla dopdoluydu. Mescid-i Nebevî'nin yanı başındaki namazgâhta genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk hep birlikte bayram namazı eda edildi. Peygamberimiz (s.a.s)'in îrâd ettiği hutbenin ardından sıra kurbanları kesmeye gelmişti. Resûl-i Ekrem Efendimiz, âdeti olduğu üzere iki kurban hazırlamıştı. Kendisine getirilen kurbanlık koçları şefkatle kıbleye doğru yatırdı ve şu mealdeki âyet-i kerimeleri okudu: "Ben, O'nun birliğine inanarak, yönümü gökleri ve yeri yaratan Allah'a çevirdim ve ben müşriklerden değilim." 1 "Şüphesiz namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir. O'nun ortağı yoktur." 2 Daha sonra Allah Resûlü (s.a.s), şöylece dua etti ve Allah'ın adını anarak kurbanlarını kesti: "Allah'ım! Bu kurbanlar senin nimetindir. Muhammed ve ümmeti tarafından senin rızan için sunulmuştur..." 3 "Allah'ım! Benim, ailemin ve ümmetimin kurbanlarını kabul eyle!" 4

Aziz Müminler!

Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun ki, bir bayrama daha bizleri yaklaştırdı. İslam âlemi olarak önümüzdeki hafta salı günü, Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Hep birlikte vahdet şuuruna, kardeş ve ümmet olma bilincine ereceğiz. Her ne kadar haccetme imkânı bulamasak da samimi dualarımızla kutsal beldelerde yapılan dualara ortak olacağız. Kurbanlarımızla, Rabbimize kulluğumuzu ve itaatimizi bir kez daha izhar edeceğiz.

Değerli Müminler!

Derin hatıraları bünyesinde barındıran kurban ibadeti, Hz. Âdem'den bugüne her topluma emredilmiştir. Kurban, tevhidin sembolü, din-i mübin-i İslam'ın önemli bir şiarıdır. Kurban, Allah'ın rızasına ve takvaya erişme gayretidir. Kurban, Yüce Yaratana karşı ihlas ve samimiyet, sadakat ve teslimiyet, şükür ve vefa beyanıdır. Sahip olduğumuz her şeyi Allah yolunda tereddütsüz feda edebilme iradesidir kurban.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.