Hava Durumu

18'lik Dilan cinayetinde kan donduran iddia

18 yaşındaki Dilan, 20 günlük kocası tarafından katledildi. Evladını töreye kurban veren annenin iddiası ise vahimdi: Damadım iktidarsızmış. Kızımla birlikte olamamış. Kimse duymasın diye onu öldürmüş.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2013 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2013 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
18'lik Dilan cinayetinde kan donduran iddia

Henüz 18 yaşında bir çiçekti. Çocuk olmadan gelin edildi. Teyzesinin oğlu Selçuk Doğan'la evlendirildi. Kimse ne Dilan'a ne de kalbine ses verdi. Gönülsüz olan bu evlilik, Dilan'ı töre denilen vicdansızlığın eline itti. Daha 20 günlük gelin olan Dilan, eşi ve ailesi tarafından hunharca öldürüldü. Adı töre olan bu vahşetin ardında ise inanılmaz iddialar gizliydi. Ağrı Doğubayazıt'ta yaşayan Dilan Doğan'ın ailesi, kızlarının ardından pişmanlık gözyaşları akıttı. Anne Nazile Doğan'ın iddiaları yürekleri dağladı.

'LANET OLSUN BÖYLE AKRABAYA'

Acılı kadın,şunları söyledi: "Kızım, evlendikten birkaç gün sonra bana, kocasının kendisine iftira attığını söyledi. 'Anne dayak yiyorum. Eve kilitliyorlar. Beni kurtarın' dedi. Ayrıca damadım iktidarsızmış ve kızımla birlikte olamamış. Bu durumunu hazmedememiş ve kimse duymasın diye kızımı öldürmüş olabilir. Hepsini savcıya anlattım." Baba Şirin Doğan ise şiddet iddiaları üzerine damadıyla konuştu. Ancak bu konuşma Dilan'ın mezara girmesine engel olmadı. Şimdi kızının ardından pişmanlık gözyaşları akıtan acılı adamın sözleri ise yürek burktu: "Akraba olduğumuz için konuşarak çözüm aradım. Ama olmadı. Lanet olsun akrabaya."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.