Hava Durumu

19 Yıl önce bugün

Sivas'ta 35 aydın ve sanatçının hayatını kaybettiği olayların 19. yıldönümünde kentte iki ayrı anma etkinliği düzenlenecek. Sivas Valiliği, eski otel binası önünde anma töreni.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2012 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2012 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
19 Yıl önce bugün
Sivas'ta 19 yıl önce kundaklanan Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden 35 sanatçı ve aydın için anma töreni düzenlenecek. Törene geniş çaplı katılım olması bekleniyor.
Kentte ilk etkinliği Sivas Valiliği, belediye ve sivil toplum kuruluşları düzenleyecek. Eski adıyla Madımak Oteli, yeni adıyla Bilim ve Kültür Merkezi'ne gidecek grup, olayda ölenlerin isimlerinin yer aldığı panonun önüne karanfil bırakacak.

Sivas'taki ikinci etkinlik ise,siyasi partiler, Alevi dernekleri ve sendikaların katılımıyla gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Halk Partisi ve BDP'liler de etkinliğe katılacak.

Seyrantepe mahallesinden başlayacak yürüyüş kent meydanında son bulacak. Grup, eski Madımak Oteli'nin önüne gelecek ve ölenlerin anısına otele karanfil bırakılacak.

Anma etkinlikleri nedeniyle kentteki güvenlik önlemleri de artırıldı. Çevre illerden takviye kuvvetlerle birlikte 2 bin polis görev alacak. Etkinliklerin yapılacağı bazı cadde ve sokaklar da trafiğe kapatılacak.


Sivas Valiliği önceki yılların aksine bu yıl Madımak Oteli önünde etkinlik yapılmasını yasaklamadı. Ancak binaya sadece olayda yaşamını yitirenlerin aileleri ve etkinliği düzenleyen kuruluş temsilcilerinin girmesine izin verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.