Hava Durumu

2 günlük toplantı sonrası karar çıktı! Anlaştılar

G7 ülkeleri, çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları her ülkede en az yüzde 15 oranında vergilendirilmeleri konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2 günlük toplantı sonrası karar çıktı! Anlaştılar

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, G7 ülkelerinin maliye bakanlarının Londra'da İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın başkanlığında iki günlük toplantı yaptıkları belirtildi. Açıklamada, toplantının sonucunda, G7 ülkelerinin maliye bakanlarının çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları her ülkede küresel çapta en az yüzde 15 vergiye tabi tutulması konusunda prensipte anlaşmaya vardıkları ifade edilerek, ayrıca şirketlerin yatırım kararlarına ilişkin iklimsel etki raporlamaları yapmasının da zorunlu hale getirilmesinin kabul edildiği kaydedildi.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, konuya ilişkin "Bu gerçekten tarihi bir anlaşma. G7'nin, küresel ekonomik toparlanmamızın bu kritik döneminde kolektif liderlik göstermesinden gurur duyuyorum." ifadesini kullandı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise anlaşmayla ilgili, "Bu, işletmeler için oyun alanını eşitleyerek ve ülkeleri olumlu temeller üzerinde rekabet etmeye teşvik ederek küresel ekonominin gelişmesine yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.