Hava Durumu

20 dolara aşı kartı satarken yakalandı!

ABD'de bir bar sahibi, sahte aşı kartlarını 20 dolara satarken yakalandı ve göz altına alındı. Bu kartlar, izin verilen mekanlara giriş yapabilmek için kullanılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2021 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2021 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
20 dolara aşı kartı satarken yakalandı!

Kaliforniya Alkollü İçecek Kontrol Departmanı, 59 yaşındaki Todd Anderson'ın barında kartları yapıp sattığına dair bir ihbar aldı ve konuyla ilgili gizli bir soruşturma yürüttü.

Kaliforniya Clements'teki Old Corner Saloon'un sahibi Anderson bir operasyon sırasında sahte COVID-19 aşı kartlarını sattığı iddiasıyla tutuklandı.

Şüphelinin kartları FBI ajanlarına satmaya çalışırken yakalandığı bildirildi.

Yetkililer, Anderson'ın kartları 20 dolara sattığını söyledi.

Operasyonda bir laminasyon makinesi ve 30 boş kart ele geçirildi.

San Joaquin İlçe Bölge Savcısı Tori Verber Salazar yaptığı açıklamada, "Halkımızdan bazı kişilerin bir pandeminin ortasında halk sağlığını açıkça göz ardı etmeleri cesaret kırıcı" dedi.

Yetkililer, Anderson'un tıbbi bir kaydı, bir mührü tahrif etmek, çok sayıda kimlik hırsızlığı ve ruhsatsız silah bulundurmakla suçlandığını söyledi.

Müfettişler ayrıca, iddia edilen operasyona karışmış olabilecek Anderson'ın çalışanlarından bir kişiye karşı da suç duyurusunda bulundu.

FBI uyarı yayınlamıştı

FBI, Mart ayında sahte aşı kartlarının satılmasıyla ilgili yayınladığı uyarıda "Okullara, toplu taşıma araçlarına, işyerlerine, spor salonlarına veya ibadethanelere girerken kendinizi aşılı olarak yanlış tanıtarak, kendinizi ve çevrenizdeki diğer kişileri COVID-19 kapma riskiyle karşı karşıya bırakıyorsunuz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.