Hava Durumu

2015'te kredi kartı rekoru! İlk 3 ayda...

Yılın ilk 3 ayında kart borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2.1 milyona çıkarken, ödenmeyen borç tutarı 5.6 milyar lirayla rekor seviyeye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2015 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2015 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2015'te kredi kartı rekoru! İlk 3 ayda...
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından hazırlanan 'Bireysel Kredi Kartları' raporuna göre Mart sonu itibarıyla 2.1 milyon kişi kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü. Ödenmeyen borç tutarı ise 5.6 milyar lira ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Ufuk Şanlı'nın sorularını cevaplandıran Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz, "Ekonomideki durgunluk sürdükçe her ay yeni rekorlarla karşılaşabiliriz" dedi ve ekledi: "İşçi, memur ve emekliler iki yıldır doğru düzgün zam almadı. Buna karşın enflasyon sürekli artı. Çalışan ve emeklilerin alım gücü hızla eridi. Diğer yandan Türkiye İş Kurumu verilerine göre işini kaybedenlerin sayısı her ay artıyor. Tablo böyle olunca insanlar da borçlarını ödemekte zorlanıyor."

TÜKETİCİ AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATMALI

Tüketiciler Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz:  Son 1 yıldır borcunu ödeyemeyen tüketici sayısı hızla arttı. Ödenmeyen borç tutarı  3 ay içinde 500 milyon lira artış kaydetti.  Bu kötü tablonun en önemli nedeni ise ekonomide yaşanan durgunluk. Artık, şunu açıkça ifade etmek gerekiyor;  ekonomide deniz bitti.  Bu yüzden tüketicilerin ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.  Aksi halde önümüzdeki ay kendileri de 'kara listeye' alınabilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.