Hava Durumu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda meşaleyi sürpriz isim yaktı

Dünyanın en büyük spor organizasyonu 32. Yaz Olimpiyat Oyunları, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Japonya Ulusal Stadı'nda düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı. Japonya kültüründen gösterilerin yer aldığı açılış töreninde ülke sporcularının geçişlerinin ardından oyunlar boyunca yanacak meşale yakıldı ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları resmen başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2021 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2021 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda meşaleyi sürpriz isim yaktı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı. "Discover Tomorrow (Yarını Keşfet)" sloganıyla gerçekleştirilen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılışı Japonya Ulusal Stadı'ndaki törenle yapdı. 8 Ağustos'taki kapanış törenine kadar sporcular, birçok branşta büyük bir mücadelenin içinde olacak. Oyunlarda 206 ülke adına 11 binden fazla sporcu madalya için ter dökecek.

Sporseverler, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ile Eurosport 1, Eurosport 2'den izlenebilecek.

OLİMPİYAT AÇILIŞ TÖRENİNDEN TÜM DETAYLAR

Spor Arena olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenini canlı takip ettik. Madde madde dikkat çeken bütün detaylar haberimizin devamında...

-Açılış töreni, Tokyo'nun olimpiyat ev sahipliğinin kesinleşmesinden bugüne kadar sporcuların yaptığı çalışmalar, koronavirüs pandemisi sebebiyle Tokyo caddelerinin karantina süresinde aldığı sessiz hal ve son olarak bugüne geri sayım gösterisiyle başladı. Geri sayımın bitmesiyle bir havai fişek gösterisi yapıldı.

-Açılış törenini resmi olarak başlatacak olan Yoshihide Suga ve IOC Başkanı Thomas Bach, protokol tribünündeki yerlerini aldı. Japonya bayrağı, Japonya'nın efsane sporcuları ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grup tarafından stadyuma getirildi.

-68 bin kapasiteli Japonya Ulusal Stadı'nda açılış törenini yalnızca bin özel misafir takip ediyor.

-Japonya'nın en ünlü şarkıcılarından olan Misia, Japonya Ulusal Marşı'nı söyledi.

-Koronavirüs pandemisinde hayatını kaybedenler onuruna saygı duruşu yapıldı.

- Japonya kültüründe önemli yeri olan marangozluk mesleğini temsilen dans gösterisi yapıldı.

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, açılış törenini stadyumdan takip ediyor. Kasapoğlu yaptığı paylaşımda; 'Tokyo 2020 Açılış Töreni'nde milli sporcularımızın yanındayız' ifadelerini kullandı.

- Takımların geçiş töreni Yunanistan ile başladı. Yunanistan'ın ardından Mülteciler Olimpiyat Takımı ikinci sırada geçiş yaptı.

- Geçiş töreninde ülkeler, Japon alfabesine göre stadyuma giriş yapıyor.

- Törende sergilenen Olimpiyat halkalarının, 1964'teki oyunlar için Tokyo'ya gelen sporcuların diktiği ağaçlardan elde edilen kerestelerle yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

- Sporcuların geçiş töreninde Büyük Britanya Takımı adına bayrağı Müslüman kürekçi Mohamed Sbihi ile yelkenci Hannah Mills taşıdı.

- Gine'de hiçbir sporcu geçit töreninde boy göstermedi. Antrenmanları sebebiyle katılım gösteremeyen sporcular yerine bir görevli, Gine bayrağını taşıdı.

- Doping cezası sebebiyle bayrağı ve milli marşı olimpiyat oyunlarından men edilen Rusya'da sporcular, Rusya Olimpiyat Komitesi adıyla yarışacak. Rus sporcuların madalya alınması durumunda milli marş yerine Rus besteci Çaykovski'den bir eser çalınacağı bilgisi verildi.

- Sporcularımız geçişlerini tamamladı. Türk bayrağını, milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka taşıdı.

- Tonga'nın bayrak taşıyıcısı olan Pita Taufatofua, kıyafetiyle dikkat çeken sporcuların başında geldi.

- Olimpiyat Oyunları'nın en kalabalık kafilesi olan ABD, geçişini yaptı.

TÜRKİYE'DEN 108 SPORCU

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 50'si kadın, 58'i erkek toplam 108 sporcu 18 branşta temsil ediyor.

Oyunlara atletizmde 25 sporcuyla katılacak Türkiye, yüzmede 11, güreşte 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judoda altışar, tekvando ile artistik cimnastikte beşer, atıcılıkta 4, bisiklet, halter ve okçulukta 2, badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise birer sporcuyla başarı kovalayacak.

Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Voleybol Takımı (12) oyunlarda mücadele edecek.

- Takımlar stadyumdaki yerlerini alınca zemine olimpiyatın felsefesini yansıtan 'Sitius, Altius, Fortius' (Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü) anlamına gelen İngilizce kelimeler yansıtıldı. En sona ise Tokyo 2020'nin mesajı olan 'Birlikte' mesajı eklendi.

- Takımların açılış töreni için zemine girmesinin ardından olimpiyat yemini edildi.

- Dans gösterisi sonucunda Tokyo 2020'nin logosu oluşturuldu. Sonrasında drone'larla stadyumun üzerinde bir dünya silüeti oluşturuldu.

- 1824 drone'la dünya silüeti oluşturulurken 5 kıtadan farklı sanatçılar, John Lennon'ın 'Imagine' parçasını seslendirdi.

-Tokyo 2020 Başkanı Seiko Hashimoto ve IOC Başkanı Thomas Bach, açılış konuşmalarını yaptı. Thomas Bach, konuşmasının bir kısmını Japonca yaptı.

- Japonya İmparatoru Naruhito, Thomas Bach'ın davetiyle sahneye geldi ve 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nı resmi olarak başlattığını açıkladı.

- Olimpiyat bayrağı göndere çekildi ve 1896'dan bu yana okunan Olimpiyat Marşı, Japon lise öğrencileri tarafından seslendirildi.

Olimpiyatta yer alan 50 spor dalının küçük simgeleri olan 'pictogram'lar, performans sanatçıları tarafından tek tek canlandırdı. Pictogramlar ilk olarak Tokyo 1964'te kullanılmıştı.

MEŞALEYİ NAOMI OSAKA YAKTI

Olimpiyat Stadı'na ulaştırılan meşale, sırasıyla 6 farklı ekip tarafından sembolik Fuji Yanardağı'na getirildi. Dünyaca ünlü Japon tenisçi Naomi Osaka, Fuji'nin üzerindeki olimpiyat meşalesini yakan isim oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.