Hava Durumu

2020 yılının ilk cezasını yediler!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2020'nin ilk saatlerinde trafik denetimi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2020 yılının ilk cezasını yediler!

Trafik ekipleri, Kadıköy'de otomobilleri durdurarak sürücülere alkolmetre ile alkol kontrollü yaptı.

Denetim sırasında iddiaya göre, bir sürücü denetimi görünce kaçmak isterken trafik polisleri tarafından fark edilerek durduruldu.

Sürücüye yaklaşık 3 bin 516 TL ceza kesilirken alkolmetreyi üflememesi üzerine iki yıl ehliyetine el konuldu. Denetimlerin sabah saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.

Konya'da yapılan trafik uygulamasında 2020 yılının ilk trafik cezası, alkollü araç kullanan sürücüye kesildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da yılbaşında mesai yapan polis memurlarıyla bir araya geldi.

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, gece boyunca kent merkezinde mesai yapan polis memurlarıyla bir araya geldi. Polis memurlarıyla selamlaşarak sohbet eden Aydın, yeni yılın hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Konya Emniyeti olarak ilimizde uygulama yapılacak tüm noktalarda, iş merkezlerinde, AVM'lerde ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde vatandaşlarımız rahat, huzurlu olsunlar diye yılbaşı için gereken tüm önlemler alındı. Konya Emniyeti olarak 5 bin 80 personelle sabaha kadar bu titizlikle bu göreve devam edeceğiz" dedi.
2020 yılının ilk dakikalarında merkez Selçuklu ilçesi Mesaj Caddesi üzerinde polis ekipleri tarafından uygulama yapıldı. Polis ekipleri uygulama esnasında çok sayıda aracı durdurarak, alkol kontrolü yaptı. Trafikte seyir halinde olan 42 DUK 28 plakalı otomobili durduran ekipler, sürücü F.C'yi otomobilden indirerek alkol testi yaptı. Yapılan alkol testi sonucunda sürücünün 0.56 promil alkollü olduğu anlaşıldı. Sürücü F.C., "Ben hiç alkol almadım, nasıl alkol çıkar" diyerek tepki gösterdi. Alkollü olarak trafiğe çıktığı için sürücünün ehliyetine polis ekipleri tarafından 6 aylığına el konularak, bin 228 TL para cezası kesildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanımını önlemek amacıyla yılbaşı gecesi şehrin birçok noktasında uygulama gerçekleştirdi. 2020 yılının ilk trafik uygulamasında ekipler, sürücülere alkol kontrolü yaptı ve sürücülerin ehliyet ve ruhsatlarını kontrol etti. Bu çerçevede, yasalara uymayan sürücüler hakkında işlem yapıldı.

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içinde girmesini sağlamak amacıyla 'huzur ve güven' uygulaması gerçekleştirdi.

Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yılbaşı dolayısıyla ilçe merkezinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla uygulama yaptı. 'Huzur ve güvenlik' uygulaması kapsamında Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü yolu istikametinde araç sürücülerine yönelik alkol, ruhsat, kimlik belgeleri kontrol edilerek sürücülerin yeni yılını kutlandı. Ekipler tarafından seyir halindeki sürücüler durdurularak trafik kuralları ile ilgili bilgiler aktarıldı. Huzur ve güvenlik uygulaması kapsamında yapılan çalışmaya Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya'da katılarak araç sürücülerinin yeni yılını kutladı. Kaymakam Kaya, huzur ve güvenlik uygulaması çalışmalarını sürdüren Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yeni yılını kutlayarak yılın ilk fotoğrafını güvenlik güçleri ile beraber çektirdi.

Huzur ve güvenlik uygulaması kontrollerinde durdurulan sürücü Murat Tosun konu ile ilgili açıklamalarında, "Yeni yılınız hayırlı uğurlu olsun. Herkes trafik kurallarına uysun. Herkese mutlu yıllar dileriz'' ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.