Hava Durumu

2021 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle Ramazan Bayramını evlerinde sevdiklerinden uzakta geçiren binlerce müslüman bu yıl için gözünü Kurban Bayramına dikti. Hafta içi tarihlere denk gelen Kurban Bayramı nedeniyle bu yıl tatil süresinin 9 gün olması ise içten bile değil. Peki Kurban Bayramı ne zaman, ayın kaçında hangi tarihte?

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2021 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Allah'ın rızasını kazanabilmek için kesilen Kurbanların ihtiyaç sahiplerine komşuya akrabaya dağıtılması ile herkesin bayram sevincine ortak olması amaçlanan Kurban Bayramında bu yılda her yıl olduğu gibi kurbanlar kesilecek, kesilen etler ihityaç sahipleri yakın akraba ve komşulara dağıtılacak. Kurban keserken dikkat edilmesi gereken en önemli hadise ise takva olacaktır. Ayeti kerimeden Kurban ile ilgili şöyle buyurulmuştur; Onların ne etleri ne kanları asla Allah'a ulaşmaz. Ona ulaşacak olan sizin takvanızdır. Sizi doğru yola ilettiğinden dolayı Allah'ı yüceltmeniz için onları sizin yararınıza sundu. İyi olan kimseleri müjdele.

2021 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl 20-21-22-23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. 19 Temmuz tarihinde Kurban Bayramının arefesi eda edilecek. Kurban Bayramı bu yıl hafta içine denk geliyor. 19 Temmuz Pazartesi günü Kurban Bayramı Arefesi olarak eda edilirken Salı-Çarşamba-Perşembe ve Cuma günleri Kurban Bayramı günleri olarak idrak edilecek. 16 Temmuz mesai bitiminde başlayacak olan bayram tatilinin 9 gün olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.