Hava Durumu

24 saat içinde 6 diş pişmiş sarımsak yerseniz...

Sarımsak, yalnızca son derece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı olan ender ve harika yiyeceklerden biridir. Ama sarımsak yediğinizde vücudunuza tam olarak ne olur? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
24 saat içinde 6 diş pişmiş sarımsak yerseniz...

Halk hekimliğinde bir dizi sağlık şikayetini tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılan sarımsak, evde çare olarak uzun bir geçmişe sahiptir. Bu günlerde bilim, faydalarının sağlam kanıtlara dayandığını gösteriyor. Sarımsak yediğinizde olabilecek bu altı şeye göz atın.

KAN BASINCINIZI DÜŞÜRÜR

Sarımsak, kardiyovasküler sağlık için bir başka Akdeniz diyetinin vazgeçilmezidir. Çalışmalar, özellikle hipertansiyonu olan kişilerde sarımsak takviyelerini kan basıncını düşürmeye bağladı.

The Mediterranean Diet Cookbook for Two kitabının yazarı diyetisyen Anne Danahy, "Sarımsak takviyeleri, sarımsağın sağlığa faydalarının çoğundan sorumlu olan aktif bileşik olan allisin açısından önemli ölçüde daha yüksek miktarlarda içerir" diyor . "Yine de sarımsağı seviyorsanız, mümkün olduğunca yemeklerinize eklemek iyi bir fikirdir. Araştırmalar, düzenli olarak normal miktarda sarımsak yiyen kişilerin kalp hastalığı riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor."

KOLESTEROLÜNÜZÜ DÜŞÜRÜR

Kan basıncını düşürmek, sarımsağın kardiyovasküler sistem üzerindeki etkilerinin hikayesinin sadece bir parçasıdır. 2013'te yapılan bilimsel bir inceleme sarımsak alisinin kolesterol ve trigliseridleri kapsayan kan lipitleri, azaltmaya yardımcı olabilir sonucuna varmıştır. İnceleme, kan damarlarını gevşetmek ve kalp kasının anormal genişlemesini önlemek de dahil olmak üzere, sarımsağın kalp sağlığı üzerindeki diğer olumlu etkilerini de tespit etti. Maksimum fayda için Danahy, sarımsakları sizin için iyi olan diğer malzemelerle birlikte yemeklere dahil etmeyi teşvik ediyor.

Danahy, "Sarımsak, Akdeniz diyetinin bir bileşenidir, bu nedenle zeytinyağı, sebze, balık, baklagiller vb. ile birlikte daha fazla yemek, kardiyovasküler hastalık riskini daha da azaltır" diyor.

BAZI KANSERLERİN RİSKİNİ AZALTABİLİRSİNİZ

Diyet ve kanser arasındaki etkileşim her zaman önemli bir konudur ve sarımsak, ilaç olarak gıda araştırmalarının çoğunun ön saflarında yer alır. Çok sayıda araştırma, lezzetli aromatik yeme ile kanser arasında bir ilişki tespit etti. Özellikle araştırmalar, mide, prostat ve kolon kanserlerinde sarımsağı anti-tümör aktiviteye bağlayan umut verici sonuçlar gösteriyor. Uzman diyetisyen Danahy, "Bolca kullanmanın en sevdiğim yolu, onu kızartmak. Ben sadece biraz zeytinyağı ile birlikte sarımsakları kavurmayı, yumuşak ve karamelize olduklarında onları yemeyi seviyorum" diyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR

Antiviral, antibakteriyel özellikleri eski bir masal değildir. Aslında bu güçlü özellikler, virüsler, bakteriler ve hatta mantarlarla savaşabileceğine dair kanıtlarla birlikte, sarımsağın en çok araştırılan sağlık yararları arasındadır. Bir çalışma, yaşlı sarımsak özü takviyelerinin soğuk algınlığı ve grip semptomlarının şiddetini azalttığını, bir diğeri ise ilk etapta soğuk algınlığının önlenmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.