Hava Durumu

25 asker doğal afet şehidiymiş

Afyon'da patlamada şehit olan 25 askerin "doğal afet şehidi" sayıldığı yönündeki haberler tartışma yarattı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran, bu ibarenin neye göre mektuba yazıldığını anlamadığını belirterek, "Ailelere sadece 33'er bin TL ödenecek. Bu aileler çekinmesinler ve devlet aleyhine maddi manevi tazminat davası açsınlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
25 asker doğal afet şehidiymiş

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında şehit olan 25 askerin ailelerine gönderdiği mektupta askerlerin "görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit olduğu"nun belirtilmesine şehit yakınları isyan etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Taner Uran, bu ibarenin neye göre yer aldığını anlamadıklarını belirterek, "Ancak bu cümle bence doğru olmamış. Askerlerin vazife şehidi sayılmaları nedeniyle ailelerine üç bin lira ölüm yardımı ödendiğini kaydeden Uran, "Mehmetçik Vakfı da 30'ar bin TL yardımda bulunulacak" dedi. Uran şöyle devam etti:

'Dava açsınlar'

"Bu askerler terörle mücadele sırasında şehit olsalardı ödenecek bu paraya ek olarak 60'ar bin TL daha verilecekti. Bu para bile az iken askerlerin ailelerine sadece 33'er bin TL ödenmesi çok çok az. Bu aileler çekinmesinler ve devlet aleyhine maddi manevi tazminat davası açsınlar. Sonuçta Uludere'de ölen insanların ailelerine 123'er bin TL verildi. Bu insanların geçtiğimiz günlerde gerçekleşen BDP kongresinde yer aldıklarını, o kongrede terör örgütünün eli kanlı elebaşının resminin Türk bayrağı üstüne asıldığını unutmamak gerekiyor."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.