Hava Durumu

26 ilde yapılan anket sonuçları belli oldu! Vatandaşa büyük şok...

ANAR Araştırma Şirketi'nin koronavirüs salgınıyla ilgili 26 ilde yaptığı ankette vatandaşların ekonomik endişeleri dikkat çekti. Ankete katılanların büyük çoğunluğu koronavirüs dışında ülkedeki en büyük sorunu ekonomi olarak görürken, katılımcıların yüzde 50'si de salgın döneminde gelirinin azaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2020 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2020 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
26 ilde yapılan anket sonuçları belli oldu! Vatandaşa büyük şok...

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) , "Kovid 19 Salgını Kamuoyu Algı ve Tutum Araştırması" başlıklı anket sonuçlarını yayımladı. Araştırma, 9-18 Mayıs tarihleri arasında, 26 ilde yaşayan 2 bin 43 kişiyle "CATI" (Bilgisayar Destekli Telefonla Anket) yöntemi ile yapıldı. Yaş, cinsiyet, lokasyon ve parti tercihi kotalarının uygulandığı araştırma, seçmen yaşı olan 18 ve üzeri yaş grupları ile gerçekleştirildi. Ankete katılanların yüzde 70'i koronavirüs salgını dışında ülkede en büyük sorunun Ekonomi, Son Dakika Ekonomi Haberleri, Ekonomi Son Dakika'>ekonomi olduğunu belirtirken, yüzde 50'lik kısımda gelirinin azaldığını söyledi.

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ

Katılımcıların yüzde 77,6'sı "Size göre koronavirüs salgını dışında ülkemizin en önemli sorunu nedir?" sorusuna "ekonomi" yanıtını verdi. İkinci sırada yüzde 3,7 oranıyla "terör/güvenlik", üçüncü sırada yüzde 2,7 oranıyla "hükûmet/yönetim" cevabı verildi. Şubat 2020'deki araştırmada, salgın öncesinde ülkenin en önemli sorunu "ekonomi" diyenlerin oranının yüzde 70,2 olduğu belirtildi.

YÜZDE 50'NİN GELİRİ AZALDI, YÜZDE 36'NIN BORÇLARI ARTTI

Ankete katılanlara salgından nasıl etkilendikleri sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 50,5'i "gelirim azaldı", yüzde 36,2'si "borçlarım arttı" cevabını verirken yüzde 14,9'u ise "işimi kaybettim" cevabını verdi. "Hiçbir şekilde etkilenmedim" diyenlerin oranı ise yüze 12 olarak kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.