Hava Durumu

27 yaşındaki anneden 11 aylık bebeğine can

Bursa'da doğuştan karaciğer rahatsızlığı olan 11 aylık Ömer Talha'ya, 27 yaşındaki annesi Dilek Akkelle'den alınan karaciğer nakledildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2012 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2012 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
27 yaşındaki anneden 11 aylık bebeğine can

Daha önce de benzer rahatsızlıktan dolayı bir kızını kaybeden Dilek Akkelle, "Tek hayalim çocuğumla el ele yürümek. İnşallah hayallerim gerçekleşir. Herkesten dua bekliyorum. Bebeğim için ciğerimi değil, canımı veririm" dedi.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde oturan 5 yılık evli Dilek ve Yüksel Akkelle çiftinin dört yıl önce bir kız çocuğu dünyaya geldi. Doğumundan hemen sonra yapılan tetkiklerde kalıtımsal metabolik karaciğer rahatsızlığı teşhisi konulan bebek, doktorların tüm gayretlerine rağmen 11 ay sonra hayatını kaybetti. Kızını kaybetmenin acısını yaşayan Dilek Akkelle, iki yıl sonra yine hamile kaldı. 11 ay önce dünyaya gelen Ömer Talha'da da benzer hastalık belirlendi. Bu kez aile çocuklarını Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Bir ay yoğun bakımda kalan Ömer Talha'ya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Metabolizma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Sağlam tarafından karaciğer nakli yapılması istendi. Bunun üzerine anne Dilek Akkelle, hiç tereddüt etmeden karaciğerinden parça vermeyi kabul etti. Yapılan testlerin de olumlu sonuç vermesiyle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Karaciğer Birimi Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya öncülüğünde geçen hafta ameliyat gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 8 saat süren operasyonun ardından anneden alınan karaciğer parçası, oğlu Ömer Talha'ya başarıyla nakledildi. Doktorlar bu hastalığa bağlı karaciğer naklinin dünyada sınırlı sayıda olduğunu belirtirken, minik Ömer Talha'nın sağlığına kavuşmasının aile kadar kendilerini de mutlu ettiğini ifade ettiler.

İHA'ya açıklama yapan anne Dilek Akkelle ise, oğlunun sağlığına kavuşmasıyla ilgili çok mutlu olduğunu belirterek, "Daha önce bir kızımı kaybettim. Bu çocuğumun öyle olmasını istemiyordum. Tek hayalim el ele tutuşup yürümek. 2 aylıkken bu hastalık ortaya çıkmıştı. Tek duam hayallerimin gerçekleşmesi ve çocuğumla el ele yürümek. Bebeğim için ciğerimi değil, canımı veririm" dedi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.