Hava Durumu

28 Filyasyon ekibi 24 saat sahada

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede, virüs taşıyanların temas ettiği kişileri belirleme ve test için bu kişilerden numune alma görevi yapan 28 filyasyon ekibinin 24 saat esasına göre sahada çalıştığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2020 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2020 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
28 Filyasyon ekibi 24 saat sahada

Kentte koronavirüsle mücadele kapsamında hastalığa yakalananların temasta bulunduğu kişilere ulaşan filyasyon ekipleri, çalışmalarını mart ayından bu yana büyük bir titizlikle sürdürüyor. Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 66 sağlık personelinden oluşan 28 ekip, Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri koordinesinde her gün büyük bir titizlikle filyasyon çalışmasını yürütüyor. Osmaniye Toplum Sağlığı Merkezi, Kadirli ve Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toprakkale, Sumbas, Bahçe ve Hasanbeyli Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni, şoför ve diğer branşlardaki Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından oluşan filyasyon görevlileri, her sabah birimlerine bildirilen koronavirüs testi sonuçlarını değerlendirildikten sonra ziyaret edilecek, kayıt altına alınacak, gerekli sağlık tedbirlerini anlatmak ve hasta temaslılarını tespit etmek üzere koruyucu kıyafetlerini giyip sahaya çıkıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, işlerini büyük bir titizlikle yapan filyasyon ekibinin, testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişileri ilk etapta cep telefonları ile arayarak irtibata geçtiklerini, adres bilgileri netleştirilen şüpheli temaslıların evlerinde tek tek gün boyu 24 saatlik sürede büyük bir titizlikle ziyaret edildiğini söyledi.

Tüm gün çalışmalarını sürdüren ekiplerin, temaslı şüpheli vakaların numune alımının sağlanması için 112 ekipleri, bağlı bulundukları Aile Hekimlikleri ile işbirliği içerisinde vatandaşlardan numune alınma çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü kaydeden Öznavruz, şunları söyledi:

"Gün sonu gelen testlerin sonuçlarına göre temaslı kişilerle irtibata geçen filyasyon ekibi, gece de belirlenen adreslere gidiyor, hastalıkla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak bu kişilerin izolasyonda kalmasını sağlıyor. Filyasyon ekiplerimiz elde ettikleri doğru bilgiler ile doğru kişiyi izole ettikleri zaman birçok insanın hastalığa yakalanmasının da önüne geçilmekte, hatta bulaş olduktan sonra kaybedeceğimiz hayatların da önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır. Hastalığın kontrol altına alınması konusunda sadece sağlık çalışanlarının çabasının yeterli olmayacağını, tüm vatandaşlarımızın bilincinde olması gerekir. Özellikle pozitif vakaların sağlık çalışanlarına vereceği doğru bilgiler başarıya ulaşmamızı sağlayacaktır. Tüm vatandaşlarımızı sosyal mesafeye kuralına uymaya, maske takmaya, temizlik kurallarına uymaya ve filyasyon ekiplerimize gerekli desteği vermeye davet ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.