Hava Durumu

3 günde 15 karantina kaçağı yurda yerleştirildi!

İstanbul Sancaktepe İyimaya Kız Öğrenci Yurdu'na son 3 günde 15 karantina kaçağının yerleştirildiği öğrenildi. Yurda yerleştirilen 15 kişiden 8'i Covid-19 testi pozitif çıktığı halde, karantina şartlarına uymayarak evlerinden çıktı ve polis kontrollerinde yakalandı. Yurttaki diğer 7 kişinin ise Covid-19 testi negatif çıkmasına rağmen temas nedeniyle 14 günlük karantina şartını ihlal edenler olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
3 günde 15 karantina kaçağı yurda yerleştirildi!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da 15 kişinin Sancaktepe'de bulunan İyimaya Kız Öğrenci Yurdu'nda zorunlu gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre yurda yerleştirilen 15 kişiden 8'i Covid-19 testinin pozitif çıktığı halde karantina şartlarına uymayarak evlerinden çıktı. Polisin uygulaması sırasında yapılan kontrollerde evlerinin dışında yakalanan Covid-19 teşhisi konan bu kişiler Türkiye genelinde alınan karar nedeniyle Sancaktepe İyimaya Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Yurda yerleştirilen diğer 7 kişinin ise Covid-19 testi negatif çıkmasına rağmen, temas nedeniyle 14 günlük karantina şartını ihlal edenler olduğu bildirildi.

YURTTA 14 GÜN KALACAKLAR, HAKLARINDA SORUŞTURMA AÇILACAK

Edinilen bilgilere göre, bu süreçte karantina kaçağı olduğu tespit edilen kişiler yurda yerleştirilecek. Karantina kaçakları 14 gün süresince yurtta kaldıktan sonra, dışarı çıktıklarında haklarında adli ve idari işlem yapılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları bu kişiler hakkında TCK'nun 195'nci maddesinde düzenlenen "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" suçlamasıyla 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak. Toplum sağlığını tehlikeye atmak suçlamasıyla yargılanacak bu kişiler hakkında ayrıca 3 bin 150 TL para cezası da verilecek.

AVRUPA YAKASINDA DA BİR YURT BELİRLENECEK

Öte yandan İstanbul'daki karantina kaçakları için Avrupa yakasında da bir yurt belirleneceği öğrenildi. Polis kontrollerinde tespit edilen karantina kaçaklarının sayısının artması ihtimali nedeniyle yurt sayısının artacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.