Hava Durumu

30 metrelik imar yolunda yıkımlar başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara yolu altında açacağı 30 metrelik imar yolu çalışmalarının Yıldırım etabı, Millet Mahallesi'nde yapılan yıkımla başladı. Yıldırım'daki yol genişletme çalışmaları için 42 binanın kamulaştırıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Çalışmalar tamamlandığında imar yolu bölgeye büyük prestij katacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2012 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2012 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
30 metrelik imar yolunda yıkımlar başladı


Şehri baştan sona kat eden tek güzergah olması sebebiyle yükü her geçen gün artan Ankara yoluna alternatif olarak projelendirilen Soğanlı 30 metrelik imar yolu projesinin Osmangazi etabındaki çalışmalar hızla sürürken, Yıldırım etabındaki yıkımlara da başlandı. Projenin Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi sınırlarından geçen etabındaki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamulaştırılan 42 binanın yıkımı da başlatmış oldu.


Planlarda yol olarak görünen, fakat gerçekte üzerinde bina olan mekanların bir bir kamulaştırıldığını ve ardından yıkılarak yol yapıldığını belirten Başkan Altepe, "Ankara yolu altı 30 metre yol genişletme çalışmaları kapsamında, daha önce Yalova-Acemler arasında yaklaşık 200 binayı kamulaştırmıştık. İnşallah oradaki çalışmalar bu yaz tamamlanacak. Aynı çalışmaların devamı olan Yıldırım etabına da Millet Mahallesi'ndeki yıkımla başladık. Bu hedef doğrultusunda, Gökdere-Samanlı Yolu arasından İhtisas Kavşağı'na kadar olan planlar içerisindeki 42 binayı kamulaştırdık. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte girişi Millet Mahallesi'nden olan ana arter, Yunus Emre Bulvarı'na bağlanmış olacak" dedi.


Yol genişletme çalışmalarının ana hedefinin trafiğin rahatlatılması olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Bursa'yı batıdan doğuya, güneyden kuzeye ana arterlerle donatmak istediklerini söyledi. Yıldırım'daki çalışmaların da bu hedef doğrultusunda başlatıldığını söyleyen Başkan Altepe, "Çalışmalar tamamlandığında bölgeye büyük prestij sağlayacak. Çalışmalara büyük katkıları olan başta Yıldırım Belediyesi’ne, vatandaşlara ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.


Altepe'ye teşekkür eden Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Aydoğdu da Yıldırım'ın Büyükşehir Belediyesi sayesinde hizmet ağıyla donatıldığını belirtti. 

 

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.