Hava Durumu

30 milyon insanın cebindeki casus! Tüm gizli bilgilerinizi ele geçiriyor

Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan TikTok uygulamasının, kullanıcıların birçok gizli bilgisine ulaştığı ve verilerini topladığı ortaya çıktı. İşte madde madde uygulamanın ulaştığı ve topladığı bilgiler.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
30 milyon insanın cebindeki casus! Tüm gizli bilgilerinizi ele geçiriyor

Son dönemin en popüler sosyal medya uygulaması haline gelen TikTok, veri ihlali skandalı ile sarsılıyor. Uygulamada ortaya çıkan kişisel güvenlik açıkları nedeniyle Hindistan'dan ABD'ye bir çok ülkede yasaklarla karşı karşıya kalan TikTok'a bir kötü haber de Türkiye'den geldi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) TikTok uygulamasına dair son günlerde tartışmalara konu olan kişisel verilerin korunmasına yönelik veri güvenliği açıklarıyla ilgili olarak harekete geçti. Kurul, TikTok hakkında, veri güvenliği açığı iddiaları üzerine resen inceleme başlattı.

TÜRKİYE EN ÇOK KULLANAN 3. ÜLKE

Dünya genelinde 800 milyon seviyesinde kullanıcısı olan TikTok'un en çok kullanıldığı ülkeler sıralamasında 28.4 milyonluk rakamla 3. olan Türkiye'de yaşanan bu veri ihlalinden kaç kullanıcının etkilendiği, KVKK'nin başlattığı inceleme neticesinde ortaya çıkacak.

BİRÇOK BİLGİYE ULAŞABİLİYOR

Sosyal medya platformu Reddit'te paylaşılan bir gönderiyle ortaya çıkan skandal, TikTok'a uygulanan tersine mühendislik işlemi ile uygulamanın kullanıcılara ait hangi verileri nasıl aldığını da gözler önüne serdi.

Ortaya çıkan bu skandala göre TikTok uygulaması kullanıcıların telefonlarına ilişkin teknik bilgilerin yanı sıra, donanımlarından, Wi-Fi bilgilerine; konumlarından, kopyalanan bilgileri okumaya onlarca çeşit bilgiye ulaşıp, kayıt altına alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.