Hava Durumu

31 ev yok oldu!

Hawaii'de Kilauea Yanardağı'nın püskürttüğü lavlar nedeniyle 31 ev yok oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2018 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2018 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
31 ev yok oldu!

Hawaii'deki Kilauea Yanardağının lavlarının yerden yaklaşık 61 metre havaya püskürdüğü belirtildi. Bölgede yaşayan bin 700 kişi bölgeden tahliye edilirken, evlerini terk eden binlerce kişi ise geri dönüp dönemeyeceği konusunda endişe yaşıyor.

Associated Press haber ajansına konuşan 37 yaşındaki öğretmen Amber Makuakane Kane, Leilani Estates bölgesindeki 3 odalı evinin lavların altında kaldığını söyledi.

Yanardağdaki patlamaların küçük depremleri tetiklediği bildirilirken, elektrik hatlarının hasar görmesi nedeniyle de bölgeye elektrik verilemediği öğrenildi.

Yetkililer, Leilani Estates bölgesinde 26 evin yıkıldığını, 4 yapının lav altında kaldığını ve bin 700'ü aşkın kişinin güvenli yerlere taşındığını açıkladı.

Dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan Kilauea, 1983'ten beri faaliyette. Patlamadan sonra lavlar, 36 bin metrekarelik bir alana yayıldı.

Volkanın yerde oluşturduğu çatlaklardan erimiş kaya, zehirli gaz ve buhar çıktığı da ifade edildi.

AP'ye konuşan Makuakene, çocukluğundan beri Leilani Estates bölgesinde yaşadığını ve volkanların her zaman hayatının bir parçası olduğunu söyledi. Makuakene, "Bu çok yıkıcı bir durum" dedi.

Haberin fotoğrafları için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.