Hava Durumu

4 darbe 4 saate sığmadı

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Güniz Sokak'taki evinde görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 darbe 4 saate sığmadı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş başkanlığındaki komisyonun 11 üyesiyle Güniz Sokak'taki evinde bir araya geldi.
Demirel ile yaklaşık 4 saat süren görüşmelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baş, görüşmeye ilişkin, "En son 28 Şubat üzerinde bir değerlendirmeye başladık ama takdir edersiniz ki bu zaman çok kısıtlı bir zaman oldu. Sanıyorum bizim açımızdan tamamlanamadı. Cumhurbaşkanı da tamamlanamadığı konusunda hemfikir. 'Tekrar bir dört saat siz yorulmazsanız ben sizi bekliyorum' dedi. Benim için bunlar zevktir dedi.'' şeklinde konuştu.

Ülke başbakanını asmamış olsaydı
Demirel'in, TBMM çatısı altında böyle bir komisyon kurulmuş olmasını ve böyle bir iradenin ortaya çıkmış olmasını çok önemsediğini belirten Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sayın Demirel, aynı zamanda demokrasiye, her zaman sahip çıkma iradesini çok güçlü olamayabileceğinden söz etti. 'Belli dönemler vardır ki yani insanlar korkabilir, bu korkunun da anlaşılması gerekir' dedi. Dolayısıyla dönemlere göre bir değerlendirme yapmak gerektiğini ama bugünkü koşulların olmadığını dolayısıyla demokrasiye sahip çıkmak konusunda bugünkü kadar güçlü olmadıklarını, siyasilerin güçlü olmadığını söyledi.

Ama son söz olarak şunu söyleyebilirim, 'her hal ve şartta darbeler kötüdür ve ülkemiz bir daha asla böyle dönemler yaşamasın. Çünkü 60 ihtilali olmasaydı, Türkiye bugün farklı bir yerde olurdu. Eğer ülke başbakanını asmış olmasaydı' dedi''.
Nimet Baş, gazetecilerin soruları üzerine, ikinci bir ziyaretin olabileceğini ancak çalışmaların ilerlemesinin ardından, detaylı sorular için tekrar görüşülebileceğini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.