Hava Durumu

4 Kişiyi öldüren cani hakkında flaş karar!

İstanbul'da 2'si öz oğlu 4 kişiyi öldüren ve 1 kişiyi de ağır yaralayan Şinasi Gürkan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 Kişiyi öldüren cani hakkında flaş karar!

TUTUKLAMA TALEBİ

İstanbul'da 4 kişiyi öldüren 1 kişiyi de ağır yaralayan saldırgan Şinasi Gürkan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gürkanın kardeşi adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Başakşehir ve Esenyurt'ta 4 kişiyi öldüren 1 kişiyi de yaralayan saldırgan Şinasi Gürkan ile olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi sabah saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkartıldı. Çelik yelek giydirilen Şinasi Gürkan ile 4 kişi zırhlı araca bindirilerek Büyükçekmece Adliyesi'ne götürüldü. Gürkan ve 4 kişi savcıya ifade verdi. Cumhuriyet savcısı, Şinasi Gürkanı tutuklama talebiyle, kardeşi olan şüpheliyi ise adli kontrol şartı uygulanması talebiyle mahkemeye sevk etti. 3 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı. Şüpheli Şinasi Gürkanın savcılık ifadesinde cinayetleri işlediğini kabul ettiği, başka bir şey söylemediği öğrenildi.

İFADESİ KAN DONDURMUŞTU

Katliam zanlısının yakalanması için çalışma başlatan ekipler, Gürkan'ın kullandığı otomobilin plakasını tespit etmişti. Gürkan, saat 01.30 sıralarında Şişli'de yakalanmıştı. Şüphelinin kaçışına ve saklanmasına yardım ettiği tespit edilen 4 kişi de gözaltına alımıştı.

Emniyette sorguya alınan Şinasi Gürkan'ın hedefinde 4 kişi daha olduğu belirtildi. Gürkan'ın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "2004 yılında kardeşlerim Serkan Gürkan ve Akın Gürkan öldürüldü. Diğer kardeşlerimin iftirası sonucu ben gözaltına alındım ve tutuklandım. 16 yıl cezaevinde kaldım. Cezaevindeyken suçladığım kardeşlerimi öldürmek için plan yaptım. Ben cezaevindeyken, benden ayrılan eşimi de öldürecektim. Ama ben cezaevinden çıkmadan bir süre önce eski eşim imam nikahlı eşi tarafından öldürüldü." Cezaevinden çıktıktan sonra kardeşlerini öldürmekten vazgeçtiğini anlattığı öğrenilen Gürkan'ın "Tahliye olduktan sonra çocuklarımın yanına yerleştim. Çocuklarım yanlış işler yapıyordu. Çocuklarımı her gün karakoldan alıyordum. Aramızda yine tartışma çıktı. Çocuklarımı öldürdüm. Sonra ağabeyim Mühendis Gürkan'ı öldürdüm. Yengem evde olsaydı onu da öldürecektim" dediği belirtildi. Korsan taksiyle Şişli'de kiraladığı günlük kiralık eve kaçtığını söyleyen Gürkan'ın "Ben diğer kardeşimin de evine öldürmek için gittim. Ama kapıyı açmadılar. Ben de yarın cenazede diğer akrabalarımı öldürmek için kaçıp saklandım. Bütün akrabalarımı cenazede öldürdükten sonra intihar edecektim" dediği ortaya çıkmıştı.

BİR HAFTA SÜRE VERMİŞ

Bir aile yakını ise, "Çocuklarla babaları aynı evde kalıyorlardı. Anlaşamadılar. Bir hafta önce Şinasi, 'Arabamı satacağım, nakite döndüreceğim' dedi. İki oğluna da, 'Bir hafta süreniz var. Yaşayın yaşayabildiğiniz kadar' demiş. Bu planlı yapılan bir katliam. Öldürdüğü kardeşini de 16 yıl önce ağır yaralamıştı. Yarım kalan işini bitirdi" dedi.

'ONU KÖTÜ YAPACAĞIM'

Şinasi Gürkan ile birlikte Gemlik Açık Cezaevi'nde altı ay birlikte kalan arkadaşı Ergün Haydar Milliyet'e konuştu: "Cezaevine çocukları ziyarete sık gelmezdi. Altı ayda bir kere ziyaretçi geldiğinde ismi okundu. Çıktığında 'Cezaevine bir daha düşmem' demişti. Biraz sinirli bir insandı. İç dünyasına girmek zordu. Kafası bazı şeylere takıktı. Bacanağı ile sıkıntısı olduğunu, çıktıktan sonra onu kötü yapacağını söyledi. Yakın zaman önce de beni aradı, 'Evlenmek istiyorum, münasip biri varsa Bursa'ya geleceğim' dedi. Bende bu hafta onu arayacaktım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.