Hava Durumu

4105 şınavla ünlenen 5 yaşındaki çocuk, Guinness Rekorlar Kitabı için ter dökecek

Çektiği rekor sayıdaki şınavlar ile sosyal medyada ünlenen 5 yaşındaki Rahim Kurayev'in babası Zelimhan Kuriyev, oğlunun önümüzdeki hafta Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için şınav çekeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4105 şınavla ünlenen 5 yaşındaki çocuk, Guinness Rekorlar Kitabı için ter dökecek

Sputnik'e konuşan baba Kuriyev, daha önce 5 bin şınav çeken Rahim'in gelecek hafta Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için ter dökeceğini belirtti.

Kuriyev, "Rahim, rekoru kolayca kırar. İlk seferde 4105 şınav çekti. 4500 şınav çekmesini planlıyorduk ancak sayı ve zaman bakımından rekor kırıldığı için devam etmesine gerek olmadığı söylendiği için şınav çekmeyi bıraktı" dedi.

'RAHİM'E SPOR VE JİMNASTİK OKULLARINDAN TEKLİFLER GELİYOR'

Kuriyev, oğlunun gelecekte profesyonel bir sporcu olacağını da belirtti.

Rahim'e farklı kentlerin spor ve jimnastik okullarından teklifler geldiğini anlatan Kuriyev, "Her halükarda onun gelecekte profesyonel bir sporcu olacağını düşünüyorum. Branşını ise 7 yaşından sonra kendisi seçecek" diye konuştu.

Çeçenistan Spor Bakanı Musa Hanarikov, Sputnik'e yaptığı açıklamada 5 yaşındaki Kurayev'in 2 saat 25 dakikada 4 bin 105 şınav çektiğini, rekoru Rusya Rekorlar Kitabı'na gönderdiklerini belirtmişti. Ancak Rahim, daha sonra 'bazı önemsiz kuşkular' nedeniyle rekor denemesinin kabul edilmediğini ve resmi kayda geçirilmediğini söylemişti.

Guiness Rekorlar Kitabı'ndaki son rekor bu yıl ağustos ayında 2 bin 806 şınav çeken Avustralyalı Jarrad Young'a ait. Guiness Rekorlar Kitabı, Rahim'in yaş grubundan çocukların rekorlarını kapsamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.